O româncă, managerul unei școli de balet din Viena, acuzată de abuzuri grave

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Românca Simona Noja-Nebyla, managerul Academiei de Balet din cadrul Operei de Stat din Viena, ar trebui înlocuită cu un "lider nou, inovator", a afirmat șefa comisiei de anchetă în umra controalelor la această instituție, pentru că "pune în pericol sănătatea copiilor".

Copiii de la Academia de Balet din cadrul Operei de Stat din Viena, Austria, una dintre cele mai prestigioase instituții de profil din lume, care are ca manager o româncă, au fost încurajați să fumeze pentru a-și controla greutatea, a constatat o amplă anchetă, potrivit BBC.

Ancheta a dezvăluit că tinerii dansatori au fost expuși la exerciții extrem de dure în cadrul antrenamentelor. Șefa comisiei de anchetă, Susanne Reindl-Krauskopf, a spus că elevilor li s-au atribuit apelative batjocoritoare compuse din prenumele lor și mărimea pe care o purtau la haine.

Susanne Reindl-Krauskopf a afirmat și că directorul managerial al Școlii de balet a Operei de Stat din Viena, românca Simona Noja-Nebyla, ar trebui înlocuită cu un "lider nou, inovator".

"Este clar că acești copiii și adolescenții nu au fost feriți de discriminare, că au fost neglijați și că asta le-a provocat probleme medicale grave", se arată în raportul comisiei.

Ritmul de lucru "pune în pericol sănătatea copiilor"

 

În replică, Opera de Stat din Viena a anunțat că a redus deja numărul de spectacole ale studenților și că va studia cu atenție raportul înainte de a da un răspuns complet.

Academia, creată în 1771, este una dintre cele mai prestigioase școli de balet din Europa. Mulți dintre foștii studenți dansează pentru companii precum Baletul Regal (Royal Ballet) din Londra, Marea Britanie, pentru Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, Rusia, și American Ballet Theatre din New York, SUA.

Scandalul a pornit în luna aprilie, când ziarul austriac Falter a publicat o anchetă care susținea că unii tineri dansatori ar fi fost loviți fizic și zgâriați, iar alții au fost batjocoriți din cauza kilogramelor în plus.

Ministrul austriac al Culturii, Alexander Schallenberg, a solicitat măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor, potrvit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel