O româncă la Casa Albă

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Viviana Grădinaru va fi premiată de Barack Obama în cadrul unei ceremonii speciale la Washington DC. Reacția emoționantă a Președintelui SUA!

 

Viviana Grădinaru, cea care a inventat șoarecii transparenți, va fi premiată de Președintele Barack Obama în cadrul unei ceremonii speciale la Washington DC, în această primăvară, se arată într-un comunicat de la Casa Albă.

 

“Acești oameni de știință aflați la începutul carierei ne arată calea spre eforturile noastre de a înțelege și confrunta provocările de la schimbările climatice până la sănătate și bunăstare. Îi felicităm pe acești oameni și realizările lor și îi încurajăm să continue să fie un exemplu pentru ingenuitatea și promisiunea incredibilă a poporului American.”, a declarat Președintele Obama.

 

Anual cei mai buni cercetători și oameni de știință care contribuie la dezvoltarea economiei, educației, medicinei, ingineriei și mediului sunt premiați de președintele Statelor Unite ale Americii. Printre cei 105 laureați din acest an, care vor primi cea mai înaltă distincție acordată de Guvernul SUA, se află și românca Viviana Grădinaru de la California Institute of Technology. Ea a fost nominalizată la Departamentul de sănătate alături de primii 20 de specialiști în domeniul medicinei și cercetării din lume.

 


Fostă absolventă a Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui, Viviana Grădinaru s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. Din 2012 este profesor universitar la Universitatea Caltech din California, unde unul dintre laboratoarele de cercetare îi poartă deja numele.

 

La doar 35 de ani, Viviana Grădinaru a revoluţionat lumea ştiinţei dezvoltând în premieră o tehnică prin care corpul unui şoarece devine transparent. Astfel, oamenii de știință pot studia structura sistemului nervos sau modul în care se răspândeşte cancerul în organism. De asemenea, noua tehnică, dezvoltată de Viviana Grădinaru, deschide calea către o nouă generaţie de terapii pentru afecţiuni care variază de la autism la durere cronică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel