O judecătoare CRITICĂ acordul de la Cotroceni: "Nu o să șteargă..."

Transformarea dosarului penal în armă electorală a fost „cea mai cruntă palmă dată justiţiei” şi niciun pact nu va reuşi să şteargă urmele abuzurilor comise în numele „pseudo-dreptăţii” sau ruşinea dosarelor încropite cu pistolul la cingătoare şi cătuşele la geam, spune judecătorul Adriana Stoicescu.

Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur la adresa clasei politice, după ce, timp de 30 de ani, „nimeni nu a făcut rabat de la a se folosi de justiţie pentru a-şi asigura electoratul desale intenţii”.

„De la lupta cu greaua moştenire a comunismului, trecând pe la implementarea democraţiei româneşti de tip struţo-cămilă, culminând cu lupta anticorupţie, toate partidele au visat să deţină controlul judecătorilor. Nu pentru că îşi doreau cu adevărat o justiţie independentă şi nici pentru că le păsa, ci pentru că, la un moment dat, şi-au dat seama că aşa ar putea scăpa elegant de adversarii politici", scrie judecătorul timişean.

Adriana Stoicescu spune că s-au aruncat în derizoriu regulile, s-au sacrificat legi în favoarea drepturilor infractorilor, au fost ridiculizaţi oamenii legii, iar punctul culminant a fost „apatia care ne cuprinde deja când aflăm că a mai fost unul ucis".

„Transformarea dosarului penal în armă electorală a fost cea mai cruntă palmă dată justiţiei, la care am achiesat tăcuţi. Sub oblăduirea marilor puteri, care nu au înţeles sau nu au vrut să înţeleagă ce se întâmplă, am contribuit la batjocorirea ideii de dreptate. Aruncarea în derizoriu a regulilor, sacrificarea legii în favoarea drepturilor infractorilor, permanenta ridiculizare a oamenilor legii, culminând cu apatia care ne cuprinde deja când aflăm că a mai fost unul ucis, vor "dinamita" în curând ultima urmă de respect faţă de justiţie.

 

"Niciun pact nu o să șteargă"

 

Niciun pact pe care îl încheiaţi, preocupaţi şi îngrijoraţi pentru independenţa noastră, dar atât de zâmbitori, nu va reuşi să şteargă urmele abuzurilor comise în numele unei pseudo dreptăţi.

Niciun pact nu va spăla ruşinea dosarelor încropite cu pistolul la cingătoare şi cătuşele atârnate la geam, de supărare că o nevastă oacheşă nu a cedat avansurilor amoroase.

Niciun pact nu va alunga impresia de ţară bananieră în care orice este posibil, în numele unei cruciade împotriva fărădelegii altora, nicicând a noastră sau a celor din barca noastră. Nicio strângere de mână între aliaţii de azi, adversarii de ieri, nu va anula condamnările judecătorilor pentru soluţii pronunţate, care nu au fost pe placul unor vremelnice căpetenii şi nici nu va face uitat plânsul tăcut al unui judecător european, umilit şi transformat în ţintă de foştii săi studenţi", a mai scris judecătorul Adriana Stoicescu, conform Mediafax.ro.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy