Investitori români și străini: Noua lege a pensiilor, povara copiilor noștri și a copiilor copiilor lor

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), o inițiativă care reunește cele mai mari organizații ale investitorilor români și străini, avertizează  că proiectul legii pensiilor este nesustenabil și creează o povară pentru generațiile viitoare și care aproape dublează cheltuielile publice cu pensiile până în 2021, respectiv le crește cu peste 130% până în 2022.

Proiectul, realizat de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și trimis de guvern la Parlament, a trecut deja de Senat și este în dezbateri la Parlament. Noile pensii ar urma să intre în plată de la 1 septembrie 2019, și doar pentru anul viitor ar duce la o creștere a bugetului alocat pensiilor cu 8,4 miliarde de lei, potrivit proiectului.

”Considerăm că toți românii au dreptul la o pensie decentă, însă la fel de important este să existe un echilibru între pensii și investiții orientate spre dezvoltare și viitor: educație de calitate, servicii de sănătate publică adecvate, infrastructura și investiții în cercetare. Doar în acest fel nivelul de trai al românilor are potențial să crească într-un mod sănătos, iar economia țării să se dezvolte pe toate palierele”

”Noua lege a pensiilor, povara copiilor noștri și a copiilor copiilor lor”, scrie Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel