Numele lui Joe Biden, scris greșit pe lista de sancțiuni a Rusiei. Casa Albă: „Poate l-au sancționat pe tatăl lui”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Rusia a greșit numele președintelui Joe Biden, pe care l-a trecut pe lista de persoane supuse sancțiunilor Moscovei, ca răspuns la sancțiunile impuse de Statele Unite liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. 

„Poate l-au sancționat pe tatăl lui”, a glumit purtătoarea de cuvânt  a Casei Albe, Jen Psaki.  Pentru că a fost botezat la fel ca tatăl său, numele oficial al președintelui Joe Biden conține și particula „Junior”, ca să poată fi deosebit: Joseph Robinette Biden, Jr. În lista publicată marți de Ministerul rus de Externe, cu oficialii americani sancționați de Moscova, primul este liderul de la Casa Albă, însă cu numele incomplet: „Joseph Biden (Joseph Robinette Biden)”.

Întrebată cum a primit casa Albă sancțiunile impuse de Rusia împotriva unui număr de înalți oficiali americani, purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden a glumit, scrie Digi24.

„În primul rând, precizez că președintele Biden este „Junior”. Deci, poate l-au sancționat pe tatăl lui, fie-i țărâna ușoară! În al doilea rând - și cred că nu vă va surprinde - niciunul dintre noi nu plănuia călătorii în Rusia, niciunul dintre noi nu are conturi în Rusia, la care să nu mai avem acces”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în cadrul briefingului de presă de marți.

Citeste si: Rusia anunţă sancţiuni împotriva lui Joe Biden şi a altor membri ai Administraţiei SUA

Pe site-ul oficial al Casei Albe, la secțiunea unde este biografia președintelui, Joseph Robinette Biden, Jr. este trecut ca primul dintre cei patru copii ai lui Catherine Eugenia Finnegan Biden și Joseph Robinette Biden, Sr.  În anunțul făcut marți de Ministerul de Externe de la Moscova, numele președintelui american este trecut incomplet.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel