Nu se mai votează pe liste suplimentare la alegerile europarlamentare. Ludovic Orban: "E tentativă de fraudare" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Coaliția PSD-PNL a blocat votul pe liste suplimentare pentru alegerile europarlamentare. Motivul pare a fi unul simplu: cei care se deplasează frecvent ori muncesc în alte orașe nu sunt fac parte din electoratul care îi votează frecvent. 

Ludovic Orban acuză în acest sens chiar o tentativă de fraudare pentru că numărul alegătorilor de pe listele suplimentare la ultimele alegeri a fost de 1.2 milioane. Un număr uriaș de voturi care ar putea fi împotriva PSD-PNL este astfel neutralizat. 

"Tentativa de fraudare a alegerilor din 9 iunie de către actuala putere este evidentă. Astăzi voi prezenta una dintre mizeriile născocite de guvernanți pentru a îngreuna votul unor largi categorii de cetățeni.Este vorba de cetățenii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului. Până la alegerile din acest an ei puteau să voteze la alegerile pentru Parlamentul European pe listă suplimentară la orice secție de votare din localitatea unde se găseau în ziua votului. Ordonanța nu mai permite exercitarea dreptului de vot în acest mod foarte simplu, ci îngreunează exercitarea dreptului de vot instituind obligația de a face o cerere pentru a putea vota și de a vota doar cu urna specială.

La alegerile pentru Parlamentul European au votat pe lista suplimentară peste 1,2 milioane de alegători.

Cine sunt cei care votează la euoparlamentare în alte localități decât localitatea de domiciliu?

 

Studenții, cei care se află în weekend la munte, la mare sau în altă destinație turistică, cetățenii care locuiesc în periurban dar și-au păstrat buletinul de oraș, angajații care lucrează în alte localități și nu se pot deplasa în ziua votului în localitățile de domiciliu etc.

Toate aceste categorii de cetățeni, în marea lor majoritate, nu sunt „prietenii” puterii. Din acest motiv, PSD și PNL au conceput acest plan diabolic de a le reduce prezența la vot prin complicarea modalității de exercitare a votului pentru a reduce voturile opoziției.

Continui să cer imperativ CCR să judece imediat excepțiile de neconstituționalitate cu privire la ordonanța de comasare invocate de Forța Dreptei și REPER și admise de ÎCCJ, pentru că ar fi un grav atentat la democrație acceptarea complice a desfășurării unor alegeri în baza unei ordonanțe neconstituționale.

Dar, indiferent de ce va face Curtea Constituțională, îi îndemn pe românii care s-au săturat de coaliția toxică să vină oricum la vot și să își exercite dreptul de vot oricât de mult vor încerca partidele stat să îngreuneze procesul de votare. Pentru că, așa cum „ pic cu pic se face marea”, la fel, vot cu vot se face schimbarea!" scrie Ludovic Orban pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel