Nu mai arunca pâinea veche și tare. Află cum să o reîmprospătezi în cinci pași simpli. Trucul care a înnebunit TikTok-ul

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Oprește-te și nu mai arunca pâinea aia veche. Acest truc de pe TikTok vă va schimba viața și va reînvia chiar și cea mai tare baghetă.

Dacă ați lăsat vreodată o pâine atât de mult pe masă încât nu mai poți face nici măcar crutoane decente din ea, nu o mai arunca. Acest truc devenit viral pe internet este atât de eficient încât nu ne vine să credem că nu l-am descoperit mai devreme. Iată cum să vă salvați următoarea pâine care se întărește.

 

1. Verificați dacă există mucegai

 

Dacă pâine arată deja ca un proiect științific, este prea târziu totuși. Însă, dacă este pur și simplu uscată și veche, încă mai există speranță.

 

2. Adăugați apă

 

Udați sau doar stropiți apă peste toată pâinea. Folosiți mai multă dacă pâinea este foarte uscată și/sau are o crustă groasă. Folosiți mai puțină dacă pâinea are o crustă subțire sau dacă are nevoie doar de un mic impuls.

De fapt, poți trece crusta unei pâini vechi direct sub robinet pentru o scurtă secundă fără ca pâinea să se înmoaie. Cu toate acestea, dacă pâinea este tăiată cu interiorul pâinii expus, este mai bine să folosiți o pensulă pe crustă.

 

3. Înfășurați pâinea în staniol

 

Folosiți folie de aluminiu pentru a înfășura ermetic pâinea foarte uscată. Pentru o baghetă veche de o zi, ați putea scăpa dacă o puneți înapoi în punga de hârtie în care a venit; doar rulați partea de sus închisă. Însă pentru una tare ca piatra, folia de aluminiu este salvarea.

 

4. Încălziți pâinea

 

Puneți pâinea într-un cuptor, apoi porniți focul la 150 grade Celsius. Lăsați pâinea să se încălzească încet timp de 10-15 minute, în funcție de densitatea și uscăciunea pâinii. Începeți să verificați pâinea după 10 minute.

Iată ce se întâmplă: Apa se transformă în abur, care este prins de înveliș. Pâinea absoarbe aburul și se umflă imediat.

 

5. Servește o pâine caldă gata scoasă din cuptor

 

Când interiorul pâinii pare suficient de umed pentru gustul tău, deschide învelișul și pune pâinea înapoi în cuptor, chiar pe grătar, timp de aproximativ 5 minute. Dacă pâinea se află într-o pungă de hârtie, scoateți-o din pungă înainte de a o pune înapoi în cuptor.

Acest pas scoate excesul de umiditate din crustă și o face din nou plăcut crocantă. În plus, bucătăria ta va mirosi a pâine caldă și proaspătă. Și ce să nu-ți placă la asta?

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel