Noul șef DNA. Toader, mișcare BOMBĂ și AMENINȚARE pentru Iohannis, la prima oră a dimineții

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Tudorel Toader a anunțat la prima oră a dimineții că a retrimis aceleași propuneri pentru funcțiile de procurori șefi și l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis. Ministrul Justiției nu s-a ferit de cuvinte grele și spune că va urma cu siguranță, "o altă abordare". 

"Președintele face cum obișnuiește: întâi spune răspunsul și după spune că se documentează ca să vadă pe ce se bazează (pentru revocarea lui Augustin Lazăr n.r.) E o constatare pe care nu o puteți contracara. Sper că nu greșesc: a făcut această declarație înainte de a cunoaște demersul la instanța de contencios administrativ. E posibil ca între timp președintele să se fi edificat cu privire la procedurile derulate, dar v-am explicat ce vom face astăzi. Voi vedea ce va face președintele, dar cu siguranță vom avea și noi ulterior o altă abordare, în contextul legii, evident," a spus Tudorel Toader în această dimineață.

Totodată, el a menționat că a retrimis președintelui Klaus Iohannis propunerile pentru funcțiile de procuror șef, inclusiv cea pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

"Tot astăzi voi trimite la președintele Republicii, voi reveni cu solicitarea oficială de numire a celor cinci procurori pe care președintele i-a refuzat spunând că numirea are aspecte de nelegalititate, pe motivele că dosarul nu are adeverință de la CNSAS. Procedura spune că nu ministrul face verificarea, ci CSM. Recent, a fost numit domnul Bănilă la șefia DIICOT fără acel aviz," a mai spus Toader. 

Tot în această dimineață, ministrul Justiției spune că a trimis către președintele României cererea de revocare din funcție a procurorului general al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel