Norica Nicolai, după propunerea de numire a lui Gîrbovan la Justiție: „De ani de zile tot facem reformă în România”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai, vicepreședintele ALDE, e de părere că propunerea premierului ca Dana Gârbovan să vină la Ministerul Justiției, în locul Anei Birchall, este foarte bună fiindcă e un „profesionist, un om care cunoaște foarte bine sistemul”. 

„Mă bucur că doamna Gârbovan a identificat foarte clar problematica cu care se confruntă justiția penală pentru că despre cea civilă nu mai vorbește nimeni în România. Marile probleme în justiția penală sunt criminalitatea organizată, traficul de persoane și de bunuri și chestiile care țin de corupție.

Părerea mea e că la acest minister domnul președinte se ferește să accepte un profesionist. Doamna Gârbovan este un profesionist, este un om care cunoaște foarte bine sistemul și, în opinia mea, dacă vom avea dialog, va trebui să trecem la adevărata reformă de care România are nevoie. Mă refer la justiție. Pentru că de ani de zile tot facem reformă în România. Dacă ne uităm numai la cazul Caracal vedem cât de îngrozitor e să nu ai profesioniști, să nu ai cu cine face reformă în justiție. Este un mandat foarte greu, dar doamna Gârbovan are capacitatea să sprijine reformarea lui din temelii. Nu numai pe justiția penală, ci și pe justiția civilă", a spus Norica Nicolai, la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel