Negocierile dintre Ministerul Educaţiei și profesori, întrerupte după două ore. Angajații nu au avut timp, spun sindicaliștii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Imagine din timpul protestului profesorilor (Sursa foto: Agerpres)
Imagine din timpul protestului profesorilor (Sursa foto: Agerpres)

Potrivit sindicaliștilor, angajații din Ministerul Educației nu au reușit să aibă suficient timp pentru a discuta cu profesorii. Negocierile planificate au fost întrerupte după doar două ore, conform declarațiilor acestora.

Întreruperea negocierilor poate genera îngrijorare pentru sutele de mii de elevi care urmau să înceapă examenele de luni: testările ar putea fi amânate. În prezent, perioada de înscriere a fost prelungită până pe 9 iunie pentru ambele examene.

 

Probele de competențe ar putea fi echivalate cu notele obținute pe parcursul liceului

 

Ministrul Educației a sugerat că probele de competențe ar putea fi echivalate cu notele obținute pe parcursul liceului. Aceste măsuri au fost anunțate ieri și reflectă eforturile autorităților de a adapta procesul de evaluare în contextul actual al pandemiei. Este important să se ofere elevilor un cadru adecvat și echitabil pentru a-și demonstra cunoștințele și abilitățile, iar ajustările propuse vor contribui la aceasta.

„În momentul de față nu am ajuns în faza în care să vorbim de anularea examenelor, dar cu cât se lungește mai mult acest conflict de muncă există și acest risc. S-a depus o solicitare pentru acțiuni de protest joi sau vineri. În grevă nu sunt numai membrii de sindicat și nemebrii. Din datele Ministerului s-au retras 15.000, majoritatea nu sunt membri de sindicat, deci procentul este nesemnificativ și nu influenţează în ansamblu legalitatea acestei acțiuni de protest.”, spune liderul de sindicat Marius Nistor conform Observator.

Astfel, se estimează că aproximativ 20.000 de angajați din domeniul Educației vor participa, din nou, la proteste în această săptămână, în București

 

86,93% dintre profesorii aflați în grevă continuă să protesteze

 

Conform informațiilor transmise de federațiile sindicale din domeniul Educației, procentul membrilor de sindicat care participă la grevă se ridică la 86,93% din totalul celor care au semnat referendumul pentru declanșarea acestui protest.

„Procentele comunicate marţi Sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învăţământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat.

Menţionăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educaţiei au fost raportate la totalul salariaţilor din învăţământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflaţi în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învăţământ”, afirmă sindicaliştii.”, a declarat Ministerul Educaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel