Hartă virală. Naționalitatea străină cea mai des întâlnită în închisorile din Europa: Pușcăriile din Austria, pline cu români

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa: Mapporn
Sursa: Mapporn

A fost publicată o hartă care prezintă cele mai frecvente naționalități străine în fiecare țară europeană.

O hartă devenită virală pe Twitter arată ce naționalitate străină este cea mai frecventă în închisorile din diferite țări europene. Harta prezintă întregul continent, iar fiecare țară este pictată cu steagul naționalității care are cei mai mulți prizonieri în interiorul granițelor sale, fără a lua în considerare naționalitatea țării respective.

În Spania, potrivit 'datosmacro.com', în 2020 existau peste 55.000 de deținuți, dintre care peste 50.000 de bărbați, aproape 4.000 de femei și puțin peste 500 de tineri. Pentru a fi mai clar, în 2020 existau 118 deținuți la 100.000 de locuitori.

Naționalitatea străină cea mai des întâlnită în închisorile din Europa

 

Harta făcută publică de site-ul "Mapporn" stabilește naționalitatea străină a fiecărei țări europene care are cei mai mulți deținuți în închisorile sale. Marocul este cea mai repetată naționalitate de pe hartă.

În Spania, Italia, Olanda și Belgia, naționalitatea străină care umple cel mai mult închisorile este cea marocană. Algeria se află pe locul al doilea, cu o prezență puternică atât în Franța, cât și în Elveția.

Albania se află, de asemenea, pe locul al doilea, fiind țara cu cei mai mulți deținuți atât în Regatul Unit, cât și în Grecia. În Germania, constatăm că este vorba de naționalitatea turcă, ceea ce nu este surprinzător, deoarece țara berii are cea mai mare populație turcă, în afara Turciei, evident, din lume.

Pușcăriile din Austria, pline cu români

 

În Irlanda, pe primul loc se află populația poloneză; în Danemarca, țara Somalia este în fruntea listei închisorilor; în Polonia, populația ucraineană iese în evidență pe hartă; în Austria, naționalitatea română; în Portugalia, țara Capului Verde; iar în Republica Cehă, slovacii.

În țările nordice, două naționalități se disting ca vecini. În Norvegia, naționalitatea care se află cel mai des în spatele gratiilor este cea lituaniană, iar în Finlanda sunt cei din Estonia. Această hartă a devenit rapid virală pe Twitter datorită particularității sale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel