Mutare ambasadă. Dăncilă: "NU este vina mea". ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, în direct la România TV, o serie de precizări în ceea ce privește mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

"După părerea mea, cred că am făcut ceea ce este corect și România trebuie să aibă propriul punct de vedere pentru a fi respectată. A avea un punct de vedere nu înseamnă a te poziționa împotriva altora.

Înseamnă să ai tăria să susții propriile principii și ceea ce crezi tu că este mai bine pentru România. Eu cred că acest lucru este important pentru România. Că apropierea noastră de Statele Unite, de Israel, este foarte importantă. Acest lucru nu înseamnă că vom avea o poziție împotriva Uniunii Europene. Cele două sunt complementare, nu se exclud una pe cealaltă.

Legat de ceea ce a spus domnul președinte. Îmi pare rău că iese cu astfel de afirmații care pot aduce prejudicii de imagine României. Nu este prima dată și cred că, ca și președinte al României, trebuie să aibă atitudine pozitivă și atunci când are ceva de reproșat să nu iasă cu reacții publice, mai ales când jignește. Că acest lucru nu rezolvă nimic.

Nu este vina mea că nu s-a mai făcut vizita regelui Iordaniei. Să nu uităm că regele este cel care trebuia să aibă întâlnire cu președintele. Președintele trebuia să îl sune să îi spună că nu este de acord cu acest lucru, că dânsul l-a invitat, este omologul președintelui, regele, nu este omologul primului ministru", a spus Dăncilă la RTV.

Sursa: DCNews.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel