Muncitor român din Spania, condamnat la închisoare în Gibraltar: A fost „forțat“ să fure genți de marcă și haine de firmă de mii de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un român a fost condamnat la 30 de săptămâni de închisoare după ce a furat produse de designer în valoare de peste cinci mii de lire sterline dintr-un magazin de pe Main Street din Gibraltar, relatează GBC.

Românul furase în septembrie cinci genți marca Gucci și Prada în valoare de peste 1.000 de euro fiecare, fiind condamnat la închisoare abia două luni mai târziu.

De asemenea, el ispășește în prezent o pedeapsă de 16 săptămâni după ce a fost prins furând numeroase tricouri Hugo Boss dintr-un alt magazin din Rock.

În fața magistraților, hoțul de naționalitate română, în vârstă de 20 de ani, a pledat vinovat de furt, susținând inițial că intenționa să dea bunurile familiei sale.

Citește și: Spania. O rețea infracțională din care face parte și un român, a păcălit o femeie din Alicante cu aproape un milion de euro, printr-o înșelătorie amoroasă

 

Jaf organizat: românul nu este singurul suspect 

 

Cu toate acestea, povestea sa s-a destrămat când judecătorul l-a interogat în continuare, deoarece a recunoscut că a călătorit la Rock cu un prieten care, a spus el, l-a "forțat" să fure obiectele pentru a le putea vinde.

De asemenea, românul nu a dat niciun detaliu despre alți parteneri implicați, alături de care dădea spargerile, astfel poliția nu a putut identifica și alte persoane posibil vinovate.

Magistratul a declarat că se pare că furturile au fost comise pentru a aproviziona un magazin sau o tarabă de piață și a descris acest lucru ca fiind un caz clar de crimă organizată.

Citește și: Spania. Român, condamnat după mai multe comentarii nerușinate la adresa a două minore. Scandal de amploare după ce tatăl a intervenit

 

Bărbatul va fi închis până anul viitor

 

Tânărul de naționalitate română, în vârstă de 20 de ani a declarat că locuia în Madrid, lucrând ca muncitor în construcții cu salariu, înainte de călătoria sa în Gibraltar.

El va rămâne în închisoare până anul viitor, iar pedeapsa finală de 30 de săptămâni va fi executată consecutiv cu cele 16 săptămâni, anunță presa din Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel