Muncitor român din Anglia, mesaj pentru prietenii de acasă: „Stați voi cu mine prin gheața asta, să vă dau bere, de Crăciun, când vin acasă“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cosmin, un tânăr român plecat la muncă în agricultură, în Marea Britanie, le arată prietenilor săi din România, care îl așteaptă acasă să  le „facă cinste“, cum reușește el să își câștige banii, prin muncă grea.

 

Românii plecați la muncă în străinătate adună cu mari eforturi ban pe ban. Munca în agricultură nu este nicidecum ușoară. Mai ales în sezonul rece. Însă cei rămași în confortul și sărăcia de acasă nu știu, de cele mai multe ori, cum se câștigă banii, când, unii dintre ei impresia, că în diaspora umblă câinii cu covrigii în coadă. Sau cu banii în coadă...

Muncitor român din Anglia, mesaj dur pentru prietenii de acasă

 

Cosmin, un român plecat la munci agricole în Marea Britanie, a decis să le arate amicilor săi din România cum câștigă el banii cu care vine, de sărbători, acasă. Cei mai mulți dintre ei, poate, nu îl întreabă cum se simte, sau cum i-a fost ziua de muncă. Ci când dă și el un suc sau o bere, după ce ajunge acasă.

„Pentru prietenii mei, care, când o să vin acasă, îmi cer bere și suc. Ia uitați fraților aici! Munciți cu mine în așa ceva să vă mai dau eu vouă bere și suc?! Stați voi cu mine prin gheața asta să vă dau eu vouă bere? Așa se muncește în Anglia: Prin gheață, prin frig, prin zăpadă, prin orice. Și vin să vă dau vouă bere acuma, de Crăciun, când vin acasă?!“, este mesajul lui Ionuț Cosmin, un tânăr plecat la cules de varză în Marea Britanie. 

@cosminionutbesna

##foryou ##fy ##frost##foryourpage##cabbage

♬ sunet original - ????????????????????????????????????????????

„Stați voi cu mine prin gheața asta, să vă dau bere, de Crăciun, când vin acasă“

Clipul a devenit deja viral pe rețelele de socializare, adunând peste jumătate de milion de vizualizări.

„Stați voi cu mine prin gheața asta, să vă dau bere, de Crăciun, când vin acasă“

 

A devenit, se pare, o modă ca românii plecați în străinătate să transmită mesaje celor de acasă, și nu numai, prin intermediul rețelelor de socializare. Cea mai la modă fiind TikTok. Ieri, de Ziua Națională, o româncă din Germania a transmis un mesaj autentic, de 1 Decembrie: "Germania m-a îmbătrânit, mă întorc în România, unde copiii mei nu sunt discriminați".

Claudia, o româncă aflată în Germania, a răspuns într-un video mesajului unei alte românce care, de Ziua Națională a României, a ales să transmită un mesaj de mulțumire țării unde lucrează: „Eu pe 1 Decembrie îi voi mulțumi Italiei pentru locul de muncă acordat“, era mesajul conaționalei aflată în Italia.

Pornind de la acest mesaj, Claudia, o altă româncă, dar care muncește în Germania și care este urmărită pe rețelele de socializare de aproape 100.000 de persoane, a ales să răspundă acestei afirmații, printr-un mesaj video.

Mesajul său vine ca răspuns la mesajul unei românce din Peninsulă cu ocazia Zilei Naționale, care, tot într-un clip pe TikTok, a ținut să își verse năduful pe România:  „Eu pe 1 Decembrie îi voi mulțumi Italiei pentru locul de muncă acordat“

„Eu în schimb aș vrea să mulțumesc Germaniei pentru locul de muncă acordat și pentru tot stresul și toată presiunea pe care le-a pus pe umerii mei în toți acești aproape cinci ani. Pentru că, în afara faptului că m-a îmbătrânit înainte de termen, m-a făcut să-mi iubesc și să-mi apreciez țara mai mult decât oricând. Dar, mai ales, m-a făcut să îmi doresc, a trezit în mine o dorință nebună de a mă întoarce acasă și de a-mi crește copii în țara lor“, a mărturisit Claudia.

Româncă din Germania: „Mulțumesc acestei țări că a trezit în mine o dorință nebună de a mă întoarce acasă“

 

„Și știi ce e comic? Că toată lumea îmi spune: vai, dar cum  să te descurci, ce faci în România cu trei copii, ce viitor vor avea?

Stați cuminți, nebunilor. Un om muncitor se descurcă oriunde. Lepre, care stau pe ajutor social, sunt și aici și acolo. Doar că aici se numește job center.

Cât despre copii, am garanția că în țara lor nu vor fi niciodată discriminați, sau priviți ca outlanderi, și știu sigur că, cu o educație corespunzătoare, vor avea un viitor și casă. Și mai știu sigur că vor fi fericiți acasă.  Așa că, de dragul copiilor, pentru că nu vreau să le mai fur copilăria, mă întorc acasă, în țara mea, în casa mea, alături de poporul meu.

Te iubesc, România, vă iubesc, românii mei! La mulți ani de 1 Decembrie!“, este mesajul româncei din Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel