Iranul se pregătește de război? Teheranul a arborat pentru prima dată în istorie steagul roşu pe moscheea Jamkaram

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Iranul se pregăteşte, pare-se, de război, după ce americanii l-au ucis, vineri, la Bagdad, pe cel mai puternic general iranian, Qasem Soleimani, liderul Forţei Quds.

Teheranul a arborat pentru prima dată în istorie steagul roşu deasupra moscheii Jamkaram, ceea ce simbolizează începerea unui "război sângeros” în cultura arabă, scrie Daily Mail.

Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din oraşul Qom, un loc considerat sacru şi sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu.

Generalul Gholamali Abuhamzeh a fost citat vineri de agenţia de ştiri Tasnim declarând că Iranul îi va pedepsi pe americani oriunde s-ar afla la îndemâna Republicii Islamice şi a ridicat perspectiva atacurilor asupra navelor din Golf.   "Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident şi un număr mare de distrugătoare americane şi nave de război trec pe acolo. (...) Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. (...) Aproximativ 35 de ţinte americane din regiune, precum şi Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră", a spus el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel