Traian Băsescu avertizează: România ar putea fi ținta unui atac din Iran

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Traian Băsescu a lansat, sâmbătă, un avertisment serios în contextul tensiunilor dintre SUA și Iran. 

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă, la Digi24, că "Iranul trebuie tratat cu toata brutalitatea", precizând că această țară ar putea să încerce să se răzbune pentru moartea generalului Qassem Soleimani prin atacarea unui stat aliat al Statelor Unite, iar România este unul din ei.

"Să ne așteptăm, după uciderea lui Soleimani, la o dominare fără rezervă a Statelor Unite în Orientul Mijlociu. Iranul a primit un avertisment extrem de dur într-un moment în care avem de-a face cu un Iran slăbit de embargoul impus de SUA la petrol. Mesajul SUA a fost clar și anume că nu te poți juca. Nu poți să bați cu pietre în poarta Ambasadei și să te aștepți să nu se întâmple nimic.

Sistemul de la Deveselu este orientat în primul rând pentru a preveni lovituri ale Iranului. A devenit mai actual ca oricând scutul antirachetă de la Deveselu, ca o nevoie de securitate, nu numai pentru România, ci pentru toată regiunea. Scutul antirachetă ar putea fi folosit în contextul în care Iranul ar dori să dea o lovitura unui aliat al Statelor Unite, iar în ceea ce ne privește nu exista dubii că România este unul dintre ei", a spus Trian Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel