Monica Anisie, primele scenarii pentru redeschiderea școlilor: „Doar elevii din anii terminali s-ar putea reîntoarce la cursuri”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ministrul Educației a anunțat scenariile care se iau în calcul pentru a face posibilă redeschiderea școlilor din România în condiții de siguranță și încheierea anului școlar în curs.

Așadar, Monica Anisie a declarat că înainte de redeschiderea unităților de învățământ se vor lua măsuri pentru a evita riscul infectării cu COVID-19 și este de asemenea posibil ca acest lucru să se facă treptat, în mai multe etape și neapărat prudent.

Unul dintre scenarii este ca, primii care se întorc la cursuri să fie elevii din anii terminali, pentru a se pregăti în vederea susținerii examenelor de Evaluare Națională sau Bacalaureat, însă acest lucru depinde de evoluția coronavirozei.

Potrivit declarațiilor făcute de Monica Anisie, a fost discutat un scenariu care presupune prelungirea cu o săptămână a cursurilor, dar și scenarii care presupun încheierea anului școlar la timp.

Ministrul ia în vedere și stabilirea unui acord cu Universitățile din Uniunea Europeană, pentru ca elevii care doresc să studieze în străinătate să nu întâmpine neplăceri legate de termenele limită de înscriere.

Totuși, Anisie a susținut că decizia va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care, de altfel, a decis și închiderea instituțiilor.

 

Nelu Tătaru nu crede că școlile vor fi redeschise în mai

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, în opinia sa, nu poate fi vorba despre redeschiderea școlilor din luna mai, dat fiind că lupta cu epidemia de coronavirus e încă destul de departe de a fi câștigată.

„Atât de repede nu cred. Săptămâna aceasta o să avem discuții cu fiecare minister în parte, încât problema medicală să o putem pune fiecărui minister în parte, și la Economie, și la Educație, și la Sport. Avem mai multe măsuri impuse. Relaxarea va începe în sens invers: vor dispărea declarațiile pe proprie răspundere, va fi liberalizată ieșirea, evitând agomerările și manifestările, mărirea timpului în care vârstnicii și copiii pot ieși, doar cu niște precauții și evitând zonele aglomerate”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel