Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre reluarea cursurilor

gov.ro
gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține o declarație de presă în care spune că reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie. 

„Pentru a ne proteja sănătatea suntem nevoiți să stăm în casă. În această perioadă MEC a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice, inspectoratele. Am început deja să asigurăm tablete din comunitățile dezavantajate.

În acest timp am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte state ale UE. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului cu care am agreat măsurile care se impun.

Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Probele scrise ale EN și BAC ar putea fi organizate în luna iulie. Programa nu va cuprinte materia aferentă semestrului al doilea.

Situația școlară se va încheia cu minimum 2 note. Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor.

Admiterea la ciclul de licență în ciclul uniersitar se va organiza după susținerea examenului de BAC.

În această perioadă trebuie să ne exersăm una din cele mai importante virtuți: răbdarea”, a declarat Monica Anisie.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy