Mohammad Munaf, condamnat în cazul răpirii jurnaliștilor români în Irak, iese din închisoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mohammad Munaf, condamnat în cazul răpirii jurnaliștilor români în Irak, iese din închisoare, după cum a decis Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, care a admis cererea de liberare condiționată.

Decizia instanței:

"Solutia pe scurt: În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul - petent MOHAMMAD MUNAF împotriva sentinţei penale nr. 1193 din data de 27.05.2022 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 10456/4/2022. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul - condamnat MOHAMMAD MUNAF (date). Dispune liberarea condiţionată a petentului - condamnat de sub puterea MEPI nr. 160/2008 emis de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 122/2008. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul apărătorului desemnat din oficiu în cuantum de 313 de lei – av. Dîrnea Anca Nela. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 06.07.2022. Document: Hotarâre 489/2022 06.07.2022". 

 

De ce a fost condamnat Mohammad Munaf

 

Mohammad Munaf, irakian stabilit în România şi având dublă cetăţenie - irakiana şi americană - a fost ghidul celor trei jurnalişti romani răpiţi în Irak în martie 2005. Și el a fost ţinut ostatic, împreună cu jurnaliștii, timp de 55 de zile, relatează Știrile PRO TV.

După eliberarea jurnaliştilor, s-a presupus că acesta a fost complice la răpire și a fost reținut de forţele americane în Irak.

În 2008, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Mohammad Munaf la 10 ani de închisoare pentru participare la răpirea celor trei jurnalişti.

De asemenea, judecătorii au decis atunci ca timp de cinci ani după terminarea executării pedepsei lui Munaf să i se interzică mai multe drepturi şi plata a câte două milioane de euro ziariştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Miscoci şi Marie-Jeanne Ion, reprezentând daune morale.

De asemenea, s-a stabilit la acea dată plată a 100.000 de lei cheltuieli de judecată către statul roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel