Mircea Lucescu se retrage din fotbal la 78 de ani. Și-a dat demisia de la Dinamo Kiev 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Mircea Lucescu se va opera în Ucraina: „Aș putea face operaţia asta în altă ţară, dar voi rămâne”
Mircea Lucescu se va opera în Ucraina: „Aș putea face operaţia asta în altă ţară, dar voi rămâne”

Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev și anunță că se retrage din fotbal. 

Marele antrenor român, în vârstă de 78 de ani nu a prins un sezon prea grozav la Dinamo Kiev, iar demisia părea o chestiune de timp. Vineri seara, acesta a anunțat că demisionează și își încheie cariera după o înfrângere în fața echipei la care a cunoscut cele mai mari performanțe, 1-0 cu Sahtior Donețk. 

"Vă mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să se termine altfel. Totul s-a terminat, cariera mea, dragostea mea, viața mea. Totul are un început și un sfârșit," a anunțat Mircea Lucescu.

Acesta a demisionat după ce a obținut un singur punct în ultimele 4 meciuri, ca antrenor principal pe banca celor de la Dinamo Kiev. Trei ani și jumătate a condus echipa din capitala Ucrainei, după ce anterior, a fost antrenorul marilor rivali de la Sahtior Donețk timp de 12 ani. 

La Sahtior Donețk a obținut cele mai mari performanțe ca antrenor, acolo unde a promovat și jucători români precum Răzvan Raț sau Ciprian Marica. Cel din urmă a transmis un mesaj: 

"Mircea Lucescu e cel mai puternic om pe care îl cunosc! Și, slavă Domnului, am cunoscut mulți oameni puternici! Să rămâi la vârsta dânsului intr-o zonă de război crunt, doar ca să ții fotbalul viu și să dai celor afectați de aceasta nenorocire senzația de normalitate, ăsta e eroism! Nea Mircea, eroul meu! Te așteptăm acasă, nea Mircea, să stăm la povești. Să învățăm de la dumneavoastră, mai exact!" transmite Ciprian Marica. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel