Minore românce, duse în Italia și obligate să se prostitueze. Proxenet român, condamnat la 15 ani de închisoare, adus în țară

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

În anul 2015, George Eugen M. a fost condamnat în Italia, la 15 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de: încăierare; omor; detenție ilegală și port de arme în loc public; facilitarea și exploatarea prostituției. George Eugen M., originar din Constanța, a racolat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze în Italia, dar a participat şi la un atac armat tot acolo. 

 

Pe rolul Curții de Apel Constanța se află soluționarea cauzei având ca obiect recunoașterea Sentinței penale nr. 1690/15 din data de 25.11.2015 pronunțată de Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului din Brescia - Italia la data de 09.04.2016 (hotărâre judecătorească rămasă definitivă) prin care s-a dispus condamnarea inculpatului și executarea pedepsei aplicate de către aceasta într-un penitenciar din România.

George Eugen Melinte a ajuns şi în atenţia autorităţilor bihorene, întrucât de acolo racola minorele, pe care ulterior le vindea unor albanezi. Românul a mai fost prins de oamenii legii constănţeni şi în decembrie 2013, ulterior fiind eliberat. Inculpatul - Eugen George Melinte, fost Cerghez, fost Jecu, împreună cu Engin Daistan, au racolat mai multe tinere pe care le obligau să se prostitueze în zona Brescia - Peschiera del Garda. Ulterior, fetele erau vândute unor albanezi, care le supuneau aceloraşi tratamente. În plus, cei doi urmăreau şi minorele date dispărute de familii, luau legătura cu ele şi le ajutau să plece din ţară, cu acte false, dar în schimb ele trebuiau să se prostitueze. În 2006, aceeaşi grupare, condusă de Melinte, a fost implicată într-un incident armat în Italia, în urma căruia un cetățean albanez a fost ucis, scrie replicaonline.ro.

Curtea a constatat că faptele pentru care a fost condamnat George Eugen Melinte constituie infracțiuni și pe teritoriul României și ar fi angajat tragerea acestuia la răspundere penală. Persoana condamnată este cetățean român și a fost de acord cu transmiterea certificatului și a hotărârii judecătorești în vederea recunoașterii și efectuării transferului într-un penitenciar din România. Instanța a dispus transferarea din Penitenciarul Bergamo din Italia într-un penitenciar din România a persoanei condamnate în vederea continuării executării pedepsei de 15 ani închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel