Ministrul Muncii, noi PROMISIUNI: „Punctul de pensii e de 1.100 de lei. În 2020 va fi de 1.775”

Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit la „Sinteza Zilei” despre Legea pensiilor, care a fost adoptată miercuri de Camera Deputaţilor. 

Noua lege pune în acord prevederile vechi cu decizii recente ale Curţii Constituţionale.Printre acestea, faptul că dările către bugetul asigurărilor sociale vor fi plătite de către angajator.

„Punctul de pensii e de 1.100 de lei. Noi am spus că din decembrie 2016 până în 2020 vom face dublarea punctului de pensii. Nu e o gândire doar de acum.

Noi discutăm pe trei paliere: resursele financiare, influența plății pensiilor în PIB. La noi este de două ori sub minimul mediei UE influența plățilot pensiilor în PIB. Avem spațiu bugetar, putem face acest lucru. Noi discutăm de bugete anuale, nu multianuale. Ce ne-a încurajat pe noi.. ne uităm că, de exemplu, anul trecut, de la un deficit de 18 miliarde, am ajuns la un deficit de 4,2 miliarde. A fost un salt foarte mare. Peste 230.000 de locuri de muncă create, asta înseamnă o masă salarială mai mare, care înseamnă implicit o contribuție mai mare. Când discutăm de majorarea salariului minim, când discutăm despre majorarea salariilor la stat, care au tras după ele și majorarea salariilor din privat, atunci discutăm de o masă salarială mai mare și de o contribuție în bugetul asigurărilor sociale mai mare.

Acest Guvern a declarat domeniul construcțiilor un domeniu prioritar pe următorii 10 ani. Aia înseamnă că avem nevoie de investiții. Și nu numai, dar avem nevoie de infrastructură. Acum discutam de începerea spitalului de la Iași, discutăm despre un program pe care îl vom face public cu anumite investiții. Încurajăm și investițiile, creăm locuri de muncă mai multe. Trebuie să facem acest lucru pentru că noi vrem ca veniturile noastre să fie mai spre media UE. Media e între 13-15%, la noi e de 6%.

Punctul de pensii a ajuns la 1.100 de lei, iar de la 1 septembrie 2019 va fi de 1.265. În 2020 va fi de 1775, iar în 2021 1875”, a spus Budăi la Antena 3.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy