Ministrul Justiției din Olanda: CV-ul lui Kovesi, IMPRESIONANT!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Încă un oficial european anunță susținerea pentru Laura Codruța Kovesi. Ferdinand Grapperhaus, ministrul Justiției din Olanda, a declarat despre candidatura Codruţei Kovesi la procurorul european că:" E un pas foarte mare înainte că există un astfel de candidat. Încă nu am luat o decizie, pentru că evident trebuie să discutăm toate aspectele, dar sunt foarte optimist pentru că România vine cu un candidat atât de puternic".

Acesta se arată impresionat de experiența lui Kovesi.

I-am studiat CV-ul, care este impresionant, aşa cum au şi ceilalţi doi candidaţi. Persoanele care sunt luate în considerare pentru astfel de poziţii au o carieră juridică foarte bună, nu există îndoieli în această privinţă", a mai spus Grapperhaus.

Ministrul olandez de Justiție a spus că a vorbit cu Tudorel Toader și l-a anunțat că sunt dispuși să continuie schimbul bilateral de expertiză, dar România arată acum ca un cal care la sfârșitul cursei ezită să sară ultimul obstacol

[citeste si]

"Suntem de părere că România a făcut paşi admirabili în ultimii 10 ani către un stat de drept solid. Cu toate acestea, aşa cum a subliniat şi Comisia, în ultimii ani s-au făcut totuşi nişte paşi înapoi. E ca atunci când un cal e pe punctul să termine cursa şi ezită înainte să sară peste ultimul obstacol. Noi credem că trebuie să ne ajutăm reciproc. În decembrie, înainte ca România să preia preşedinţia, am avut o discuţie cu ministrul Toader şi i-am spus că noi ne dorim foarte mult să continuăm schimbul bilateral de expertiză. Dar ceea ce este nenegociabil pentru fiecare stat membru al UE este principiul anticorupţiei, să aveţi un sistem independent de justiţie, care să se poată uita la mine, un membru al executivului, ministru al Justiţiei şi să mă judece independent şi să judece întregul sistem independent", a declarat ministrul olandez, citat de Romania TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel