Ministrul Intotero a discutat aspecte legate de Diaspora română cu omologul macedonean

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Aspecte legate de diaspora română şi macedoneană s-au aflat pe agenda discuţiilor avute luni de ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, cu omologul său din Republica Macedonia, Edmond Ademi.

Ademi a fost însoţit de ambasadorul Republicii Macedonia în România, Gabriel Atanasov, şi de directorul Agenţiei macedonene pentru Migraţie, Nikola Shalvarinov.

Discuţiile s-au concentrat pe activităţile şi proiectele derulate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, pe aspecte legate de diaspora şi de comunităţile de aromâni şi meglenoromâni de pe teritoriul Republicii Macedonia.

Natalia-Elena Intotero a prezentat cu acest prilej un scurt istoric al ministerului şi a expus în detaliu proiectele de impact implementate până în prezent, dar şi pe cele avute în vedere pentru viitor, a informat un comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Edmond Ademi a evocat propunerea semnării unui memorandum de înţelegere între cele două părţi, fiind un bun prilej pentru identificarea unor modalităţi aplicate de cooperare la nivel social, cultural şi economic, precizează sursa citată.

Ministrul Intotero l-a invitat pe omologul său macedonean la reuniunea la nivel ministerial pe care MRP o va organiza la Bucureşti în martie 2019 în marja deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene.

Ambii demnitari şi-au exprimat disponibilitatea în vederea aprofundării relaţiilor bilaterale româno-macedonene şi a schimbului de bune practici, inclusiv la nivel de experţi, în cadrul celor două instituţii, a menţionat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel