Ministrul Educației, despre eleva care a protestat la simulare: "Evident că nu pot să îi dau dreptate"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a declarat că nu este de acord cu nemulțumirile tinerei care a decis să protesteze la simulare. 

"Am citit lucrarea elevei din Satu Mare, evident că nu pot să nu-i dau dreptate într-o bună parte din această lucrare. Nu-i dau dreptate acolo unde cei care se află la această vârstă, supăraţi pe ce îi nemulţumeşte nu înţeleg că această perioadă e singura din viaţa oricăruia dintre noi pe care putem să o dedicăm formării noastre. Acum se pot ocupa numai de ei, de achiziţiile în cunoaştere care îi ajută să devină personalităţi adulte mature", a spus Ecaterina Andronescu la Digi24. 

Eleva a primit nota 1 la Simulare, iar Ecaterina Andronescu a spus că profesorii aveau un barem pe care se face notare și lucrarea adolescentei nu respecta regulile.

"După cum a scris scrisoarea, e un copil inteligent, dar revolta aceasta e într-un fel fără subiect, pentru că acum nu putem schimba lucrurile în timpul jocului, în timpul anului şcolar nu putem anula nici simulările, nici examenele anunţate la începutul anului şcolar", a mai declarat Ministrul Educației. 

O elevă în clasa a XI nu a rezolvat niciun subiect la simularea examenului de Bacalaureat. În schimb, adolescenta a scris șase pagini în care și-a exprimat nemulțumirile sale legate de sistemul de învăţământ românesc. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel