Ministrul Educației, despre eleva care a protestat la simulare: "Evident că nu pot să îi dau dreptate"

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a declarat că nu este de acord cu nemulțumirile tinerei care a decis să protesteze la simulare. 

"Am citit lucrarea elevei din Satu Mare, evident că nu pot să nu-i dau dreptate într-o bună parte din această lucrare. Nu-i dau dreptate acolo unde cei care se află la această vârstă, supăraţi pe ce îi nemulţumeşte nu înţeleg că această perioadă e singura din viaţa oricăruia dintre noi pe care putem să o dedicăm formării noastre. Acum se pot ocupa numai de ei, de achiziţiile în cunoaştere care îi ajută să devină personalităţi adulte mature", a spus Ecaterina Andronescu la Digi24. 

Eleva a primit nota 1 la Simulare, iar Ecaterina Andronescu a spus că profesorii aveau un barem pe care se face notare și lucrarea adolescentei nu respecta regulile.

"După cum a scris scrisoarea, e un copil inteligent, dar revolta aceasta e într-un fel fără subiect, pentru că acum nu putem schimba lucrurile în timpul jocului, în timpul anului şcolar nu putem anula nici simulările, nici examenele anunţate la începutul anului şcolar", a mai declarat Ministrul Educației. 

O elevă în clasa a XI nu a rezolvat niciun subiect la simularea examenului de Bacalaureat. În schimb, adolescenta a scris șase pagini în care și-a exprimat nemulțumirile sale legate de sistemul de învăţământ românesc. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25