Ministrul Budăi EXULTĂ: "Veste bună. Românii încep să se întoarcă în țară"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Marius Budăi a anunțat că aproximativ 2.000 de români plecaţi la muncă în străinătate s-au întors în ţară.

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat că, în acest an, aproximativ 2.000 de români plecaţi la muncă în străinătate s-au întors în ţară, precizând că Guvernul va anunţa în perioada următoare măsuri "importante şi atractive" pentru a încuraja revenirea românilor acasă.

Marius Budăi a spus, în cadrul unei conferințe la Iaşi, că românii au început să se întoarcă în ţară, dar a recunoscut că numărul lor este încă mic.

"Vestea bună este că românii încep să se întoarcă. Timid, la un nivel de două mii de oameni în acest an. O cifră extrem de mică faţă de câţi români sunt acolo, dar e un pas (...) Veţi vedea, sunt chestiuni frumoase, vor fi anunţate nu peste mult timp. Nu cred că îşi închipuie cineva că imediat se vor întoarce două milioane de români. Unii dintre ei sunt cu familiile lor acolo, dar sunt mulţi oameni care vor reveni", a anunțat Marius Budăi.

Totodată, Budăi a mai spus că a avut discuţii repetate cu patronatele din construcţii pentru readucerea lucrătorilor din acest sector în ţară şi că au fost făcute vizite în câteva ţări.

"Am mers către Italia, Spania, Germania. Toate patronatele româneşti din construcţii au spus că peste sprijinul oferit de la guvern vin şi ele cu o sumă, astfel încât oamenii să încaseze net 4.000 sau 4.500 de lei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel