Ministrul Aurescu, discuţie cu omologul italian, Luigi Di Maio: Cum vor fi organizate secţiile pentru alegerile parlamentare

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
bogdan_aurescu_ministru
bogdan_aurescu_ministru

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică, miercuri, cu omologul italian, Luigi Di Maio, cu acest prilej fiind abordată şi situaţia organizării secţiilor de votare în Italia pentru alegerile parlamentare.

Conform unui comunicat al MAE transmis Agerpres, în perspectiva alegerilor, care se desfăşoară în străinătate în zilele de 5 şi 6 decembrie, Aurescu l-a informat pe Di Maio cu privire la măsurile luate de Ministerul român de Externe pentru organizarea secţiilor de votare în Italia, în conformitate cu normele sanitare în vigoare, pentru asigurarea de condiţii de siguranţă şi prevenţie.

Ministrul Aurescu a menţionat, totodată, că, până la acest moment, nu au fost semnalate probleme sau situaţii deosebite în pregătirea secţiilor pe teritoriul italian.

Citeşte şi: Secții votare Italia. Unde votezi la alegerile parlamentare: vezi lista COMPLETĂ

În cadrul convorbirii, cei doi miniştri au subliniat importanţa unei cooperări consolidate pe dosarele de interes comun la nivel european, inclusiv în domeniul securităţii cibernetice.

Ei au discutat, în contextul recentelor atacuri din Franţa şi Austria, despre intensificarea manifestărilor extremiste şi necesitatea combaterii terorismului prin folosirea tuturor instrumentelor disponibile, inclusiv a celor ce ţin de dreptul internaţional, se precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel