Ministru al Justiţiei propus de PSD, refuzat de Iohannis: Dana Gârbovan, nouă funcție de conducere

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Judecătorul Dana Gîrbovan este noul preşedinte al Curţii de Apel Cluj, după ce a fost validată în funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a câştigării concursului. Gîrbovan a fost, în 2019, propunerea PSD pentru portofoliul Justiție, propunere refuzată de Iohannis. 


Proaspătul preşedinte al Curţii de Apel a demisionat, în 2019, din magistratură pentru a deveni ministru al Justiţiei, dar la scurt timp a revenit asupra deciziei.

Gîrbovan a fost notată cu 10 la proiectul de management şi cu 9,80 la examenul scris, obţinând, astfel, media 9,80, cu mai mult de un punct faţă de unicul său contracandidat, devenind noul preşedinte al Curţii de Apel Cluj.

Noul preşedinte al Curţii clujene conduce, din 2007, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, o asociaţie profesională care a contestat protocoalele cu SRI, pe motiv că au încălcat în mod direct şi extrem de grav independenţa justiţiei.

În 2019, numele sau a fost implicat într-un scandal, pe fondul nominalizării sale, de către premierul Viorica Dăncilă, ca ministru al Justiţiei. Dana Gîrbovan a acceptat propunerea şi chiar a demisionat din magistratură pentru ca procedura de numire a sa ca ministru să poată fi iniţiată. Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit atunci de urgenţă şi i-a aprobat cererea de eliberare din funcţia de judecător, prin demisie. Gîrbovan a revenit, însă, la scurt timp asupra deciziei, în condiţiile în care nu a fost acceptată de către preşedintele Klaus Iohannis, informează Adevărul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel