Sute de INFRACTORI ELIBERAȚI mai devreme din închisori au UCIS și VIOLAT în libertate/ Câți pușcăriași sunt în libertate

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Într-un an de zile, din octombrie 2017 și până în noiembrie 2018, nu mai puțin de 188 de infractori eliberați din închisori în baza legii recursului compensatoriu s-au întors după gratii, fiind condamnați definitiv pentru că au comis din nou crime, violuri, fapte cu violențe și tentative de crime. Datele oficiale sunt prezentate de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Rata de recidivă este însă mult mai mare, având în vedere că aproape jumătate dintre cei eliberați mai devreme din penitenciare au comis din nou infracțiuni, dar nu au trecut încă prin toate fazele procesuale pentru a fi condamnați definitiv.

Datele oficiale fac parte dintr-un răspuns solicitat de deputatul PNL Florin Roman.

Ministrul Justiției a mai precizat în documentul trimis parlamentarului liberal că din octombrie 2017 și până în noiembrie 2018 au fost eliberate din închisori 13.267 de persoane private de libertate, dintre care 10.880 au beneficiat de liberarea condiționată, inclusiv de legea privind recursul compensatoriu.

”În paralel cu eliberarea celor aproape 11.000 de deținuți, a scăzut dramatic numărul patrulelor poliției naționale. Într-un răspuns oficial la o interpelare, ministrul de interne, Carmen Dan, confirmă scăderea numărului patrulelor la nivel național: 3.571 în 2016, 3.296 în 2017 și 3.157 în 2018. Reducerea numărului patrulelor de polițiști și jandarmi este determinată de pensionările masive de la nivelul MAI. Așadar, sub guvernarea cuplului Dragnea-Toader a devenit raiul infractorilor și nimeni nu se mai simte în siguranță”, afirmă deputatul Florin Roman într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel