Miniștrii transporturilor din Uniunea Europeană, întâlnire la București. Despre ce vor discuta

Miniştri şi secretari de stat din domeniul transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene vor participa, în perioada 26-27 martie, la Reuniunea Informală a Miniştrilor Transporturilor, organizată la Bucureşti, în contextul exercitării către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Discuţiile vor fi prezidate de ministrul român al Transporturilor, Alexandru - Răzvan Cuc. La reuniune vor fi prezenţi şi Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru şi ministru al Mediului, Matthew Baldwin, director general adjunct în departamentul Mobilitate şi Transporturi al UE, Carlo Secchi, coordonator european TEN-T.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei României la Consiliul UE, evenimentul va începe în data de 26 martie 2019, cu cina oficială pentru membrii delegaţiilor.

Miercuri, 27 martie 2019, miniştrii transporturilor din statele membre se vor reuni la Palatul Parlamentului pentru a discuta subiecte ce ţin de multimodalitate, viitorul mobilităţii în Uniunea Europeană şi consolidarea conectivităţii şi coeziunii prin reţeaua TEN-T.

 

Prima sesiune este dedicată prezentării evoluției în ultimii 4 aniPrima sesiune va avea ca temă multimodalitatea şi va fi dedicată unei prezentări generale a evoluţiei în ultimii 4 ani din domeniul multimodalităţii din perspectiva reglementărilor, recomandărilor, standardelor şi investiţiilor din domeniu.

A doua sesiune va viza viitorul mobilităţii în Uniunea Europeană şi se va concentra asupra rolului digitalizării în planificarea şi gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabilă şi o mai bună coordonare a eforturilor statelor membre de reducere emisiilor de gaze. În cadrul acestei sesiuni, ministrul Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu este invitată să participe la o dezbatere pe tema""Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice (LTS)".

Consolidarea conectivităţii şi coeziunii prin reţeaua TEN-T este tema celei de-a treia sesiuni, care se va axa pe "îmbunătăţirea conectivităţii şi coeziunii prin intermediul reţelei TEN-T".

"Realizarea unei reţele trans-europene de transport extinsă şi conectată contribuie la consolidarea coeziunii teritoriale, la accesibilitatea şi conectivitatea tuturor regiunilor Uniunii, inclusiv a regiunilor periferice, ceea ce va stimula investiţiile, va reduce decalajele de dezvoltare şi va asigura tranziţia către o mobilitate prietenoasă cu mediul. În cadrul sesiunii de lucru, miniştrii transporturilor îşi vor reafirma angajamentele faţă de punerea în aplicare a obiectivelor şi termenelor din cadrul acestui proiect. Dezbaterile pe acest subiect important vor continua şi în data de 28 martie, în cadrul Conferinţei TEN-T, la care sunt aşteptaţi peste 600 de participanţi", se menţionează în comunicat.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy