Militari români răniţi în Afganistan. Reacţia premierului Viorica Dăncilă

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Opt militari români au fost răniţi în Afganistan. 

Opt militari români din Batalionul 30 Protecția Forței 'Vulturii Carpaților' din Câmpulung Muscel au fost răniți într-un incident produs astăzi, 30 aprilie, în Afganistan.

Cei opt sunt plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, căsătorit, aflat la a treia misiune în Afganistan), plutonierul Rădoi Eugen Luci (39 de ani, căsătorit, o misiune în Kosovo, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Ganță Adrian Bogdan (40 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, căsătorit, aflat la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popelcă Petre (43 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan) și caporalul clasa a III-a Bădulescu Nicolae Marian (43 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan).

Răniţii au primit ajutor de specialitate

"M-a întristat profund vestea atentatelor din Afganistan, în urma cărora și-au pierdut viața civili, inclusiv copii, iar opt militari români au fost răniți. Gândurile mele se îndreaptă către toți cei care au avut de suferit de pe urma acestor evenimente tragice.

Ministrul Apărării mi-a transmis că este în legătură permanentă cu echipa de comandă, iar medicii le acordă răniților ajutorul de specialitate. Le doresc însănătoșire grabnică militarilor noștri și multă putere familiilor lor pentru a trece cu bine peste aceste momente dificile", a declarat, la scurt timp după producerea evenimentului, premierul României, Viorica Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel