Militar rus, către mama sa: Căutăm muniţie ucraineană pentru a ne împuşca în picioare ca să ajungem la spital

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Ocupanții ruși caută "cartușe ucrainene" pentru a se împușca în picioare și a ajunge la spital pentru a scăpa de pe front, anunţă serviciul de informaţii ucrainean SBU.  O conversație interceptată de SBU arată cât de demoralizată și învinsă este armata rusă.

Dialogul dintre un militar rus şi mama acestuia a fost interceptat de serviciile secrete din Ucraina. Ocupanții ruși caută "cartușe ucrainene" pentru a se împușca în picioare și a ajunge la spital pentru a scăpa de pe front, anunţă serviciul de informaţii ucrainean SBU. 

Potrivit dialogului, mama soldatului spune că vrea să meargă la baza militară să le spună superiorilor că are nevoie de ajutorul lui si e nevoie să vină acasă.

În replică, militarul rus a făcut o serie de dezvăluiri tulburătoare: "Nu mă vor trimite înapoi. Cei care au refuzat să se înroleze au primit 8 ani de închisoare! Avem deja 120 de oameni care au fost trimiși înapoi la spital cu răni. 

Până acum avem 120 de oameni răniţi şi 200 de oameni "cargo 200". Echipajul nostru nu mai e echipat pentru luptă, adică dacă ne atacă suntem morți.

Nu mai avem tancuri, nu a mai rămas nimic. Ucrainenii le-au aruncat in aer cu mortarele. Îţi voi spune un secret. Vrem să găsim gloanțe ucrainene de calibru 7.62 să ne împușcăm unul pe altul în picior ca sa ne trimită înapoi la spital în Bundennovsk.

Sper ca Dumnezeu să ne ţină în viaţă până atunci", spune soldatul rus mamei sale, care îl lacrimi se roagă ca fiul ei să fie bine. 

Peste 7.000 de soldați ruși, uciși în mai puțin de trei săptămâni de lupte

 

Peste 7.000 de soldați ruși au fost uciși în mai puțin de trei săptămâni de lupte, potrivit estimărilor americane, citate de New York Times. În schimb, armata ucraineană susține că de la startul războiului pe 24 februarie până pe 17 martie, invadatorii ruși au pierdut aproximativ 14.000 de soldați. 

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe lângă cei 14.000 de militari, Rusia a pierdut 444 de tancuri, 1435 de vehicule blindate de luptă, 201 de sisteme de artilerie, 72 de lansatoare multiple de rachete, 43 de sisteme de apărare aeriană, 86 de avioane, 108 elicoptere, 864 de vehicule.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel