Mii de persoane au protestat în Croaţia împotriva măsurilor anti-Covid: „Nu suntem cobai”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
croatia proteste anti covid
croatia proteste anti covid

Mii de persoane au protestat sâmbătă în cinci oraşe din Croaţia împotriva restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, majoritatea dintre ei nepurtând măşti, relatează dpa.

Protestatari, dintre care unii au numit drept ''tiranie'' obligativitatea de purtare a măştii, s-au adunat la Zagreb, Osijek, Split, Dubrovnik şi Sibenik. Procesiunea de protest din Zagreb a început din Piața Regelui Tomislav, unde s-a adunat un număr mare de oameni. Manifestanții au scandat „Nu suntem cobai” și „Nu vă vom da copii”, făcând apel la îndepărtarea măștilor și „dreptul de a respira oxigen”.

În Split, s-au desfășurat proteste pașnice împotriva măsurilor restrictive de prevenire a răspândirii coronavirusului, iar mulțimea a purtat bannere cu mesajele: „Libertate și pace, „Cea mai gravă epidemie este încălcarea drepturilor omului”, „Vrem informații complete și exacte”, scrie jutarnji.hr. Participanții au subliniat că nu cer nimic, ci doar au vrut să transmită că sunt oameni liberi. În timpul marșului de protest, participanții  au cântat melodia „Patria mea” și au scandat: „Dați-ne înapoi gripa” și „Opriți această tiranie”.

În Croaţia, măştile sunt obligatorii în transportul public, precum şi în magazine şi spitale. În aer liber, masca trebuie purtată atunci când nu se poate respecta o distanţare fizică de 1,5 metri. Croaţia a înregistrat o uşoară creştere a cazurilor de infecţii cu coronavirus după o scădere semnificativă în ianuarie şi februarie. Sâmbătă, au fost înregistrate 145,1 infecţii la 100.000 de rezidenţi în ultimele şapte zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel