Mexic. Un muncitor român s-a prăbușit sub ochii colegilor, în portul Progreso. Medicii nu l-au mai putut salva

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mexic. Un muncitor român s-a prăbușit sub ochii colegilor, în portul Progreso
Mexic. Un muncitor român s-a prăbușit sub ochii colegilor, în portul Progreso

Un român a murit în timp ce lucra în portul Progreso, situat în statul mexican Yucatán. Evenimentul a avut loc, joi dimineața, când un bărbat, de origine română, s-a prăbușit în timp ce lucra.

Bărbatul făcea manevre de încărcare - descărcare a unei nave, care era andocată la cheu. Colegii lui de muncă i-au oferit ajutor și au solicitat sprijin de la serviciile de urgență. La fața locului s-au deplasat paramedici de la Crucea Roșie Progreso, însă din cauza drumului lung ajutorul medical nu a ajuns rapid.

Municitorul român a murit în urma unui infarct și, în ciuda faptului că a primit primul ajutor de la colegii săi, paramedicii l-au găsit întins în camera de control, scrie laverdadnoticias.com.

În ciuda tuturor eforturilor, muncitorul a decedat. Medicii au precizat că românul suferea de câțiva ani de probleme cardiace. Muncitorul a murit în urma unui infarct.

Din fericire un alt cetățean român a fost salvat, ca prin minune, din apa înghețată a mării. Totul s-a petrecut la Bovalino, regiunea Calabria din Italia.

 

Italia. Tânăr român, salvat ca prin minune din apa înghețată a mării

 

În Bovalino, o poveste cu conotații dramatice s-a încheiat cu un final fericit. Întâmplarea a avut loc în prima parte a după-amiezii de duminicii trecute (în jurul orei 14.00) pe malul mării San Francesco di Paola, în apropiere de fostul lido "La Rocchetta".

Un tânăr român a încercat să se sinucidă, aruncându-se în apă de pe rampa creată ad-hoc pentru a coborî în mare ambarcațiunile Gărzii de Coastă. Medicul Sergio Delfino și o patrulă de carabinieri au intervenit prompt în calitate de salvatori.

Un tânăr din Bovalina, Pietro Serafino, a răspuns la alarmă pentru a salva viața tânărului și, cu un mare spirit de altruism și reflexe rapide, a realizat un adevărat "act de eroism" și umanitate în același timp. Pietro, fără ezitare, s-a dus imediat acasă pentru a-și pune costumul de scafandru și s-a întors pe malul mării pentru a sări în apele înghețate, înotând pentru a ajunge la băiat. Între timp, trupul românului plutea în apă și doar datorită intervenției oportune a salvatorilor, și în special a lui Pietro, ne putem bucura acum de salvarea unei vieți umane.

Primarul, Vincenzo Maesano, și-a exprimat printr-o postare personală pe profilul său de Facebook sentimentele personale de recunoștință și ale întregii cetățenii pentru Pietro Serafino: "Un tânăr din Bovalina, Pietro Serafino, care printr-un act eroic de mare altruism s-a aruncat în mare pentru a salva viața unui băiat de origine română care încercase să se sinucidă aruncându-se în apele din fața fostului Lido La Rocchetta. Mulțumirile mele personale se îndreaptă către Pietro și ale întregii comunități bovinene, pentru ceea ce a făcut, pentru că salvarea unei vieți arată un spirit sensibil și un mare simț civic“, potrivit infooggi.it.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel