Mesaj de la Bruxelles: "România, unește-te! Români, treziți-vă!"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Europarlamentarul român Maria Grapini transmite un mesaj românilor. Ea îi îndeamnă pe conaționali să nu protesteze de 01 Decembrie.

Maria Grapini transmite un mesaj de unitate şi înţelegere pentru români, cu câteva zile înainte de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri:

"Au încercat mulți, de-a lungul istoriei noastre neliniștite, să ne rupă, să ne împartă, să ne întoarcă unul împotriva celuilalt, să semene dezbinare și spaimă. N-au reușit, atunci, nu le dați terenul s-o facă acum!

Liderii României sunt mai dezbinați ca niciodată, însă voi trebuie să le arătați că sunteți mai inteligenți, mai vigilenți, mai atenți! Interesele pe care unii dintre ei le reprezintă nu sunt din și pentru țara asta și voi știți prea bine, discordia transmisă în popor nu face bine nimănui, spărturile majore din societate sunt aplaudate frenetic de către cei care ne vor dezbinați, pentru a ne putea conduce mai ușor! Ce e mai trist este că reușesc să-și pună planurile întunecate în practică, tocmai cu mâna unor români, însă de noi depinde dacă mai tolerăm asta! Doar de noi! Răspunsul românilor se scrie într-un singur sens: UNITATE!

Se anunță ieșiri în stradă de ziua noastră națională, ce poate fi mai nefast de atât?

Respect dorința unor români de a protesta pentru probleme concrete si motivate. Am câștigat dreptul de a ne spune părerea, pașnic, fără a încălca drepturile altora, dar, dacă ne iubim țara, nu ar trebui ca sărbătoarea istorică - 100 de ani de la Marea Unire - să fie umbrită de manifestații în stradă. Se poate găsi o altă zi! De ce chiar în ziua Marii Sărbători? Există, cu siguranță, o majoritate a românilor care nu dorește acest lucru, ca ziua Centenarului sa rămână întipărită drept o zi a lipsei de unitate!

Ce țară din lume își serbează Centenarul, în ură și discordie? Se întorc în mormânt eroii noștri, făuritorii României Mari, plânge o istorie întreagă! Este de neacceptat pentru un popor blând și bun să-și întunece suta de ani de existență demnă, prin manifestații de stradă și ură împroșcată în cele patru zări!

N-o fi România guvernată exact așa cum ne dorim, dar nici nu merită să fie întinată, chiar de ziua ei. La cei o sută de ani ai săi! Nimeni, în lumea asta, n-ar face așa ceva, într-un moment atât de simbolic! România, unește-te! Români, treziți-vă! Avem de sărbătorit un Centenar! Avem de unit o țară și de mângâiat o inimă imensă, colorată în roșu, galben și albastru!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel