Membrii Kalush Orchestra, câștigătoarea Eurovision 2022, s-au întors în Ucraina pentru a-și apăra țara

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Oleg Psiuk, solistul grupului trupei Kalush Orchestra, care a câștigat trofeul Eurovision 2022, și colegii săi s-a întors în Ucraina pentru a se înrola în armată.

Trupa a primit dispensă pentru a participa la competiție, dar apoi a primit ordin să se întoarcă acasă în Ucraina până luni.

Conform legislației ucrainene, tuturor bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani li se interzice părăsirea țării și sunt îndemnați să se alăture armatei sau să sprijine efortul de război, conform The Sun. 

Trupa Kalush Orchestra a câștigat, cu melodia „Stefania”, care a primit din partea publicului 439 de puncte, un total de 631 de puncte. Duminică, trupa a lansat videoclipul oficial al piesei “Stefania”. Acesta conține imagini filmate în timpul războiului dintre Ucraina și Rusia.

Citeste si: Trupa Kalush Orchestra, câștigătoarea Eurovision 2022, a lansat videoclipul piesei „Stefania”: imagini dure din orașele ucrainene distruse de război

Tot duminică, trupa a anunţat că va vinde prin licitaţie trofeul Eurovision câştigat sâmbătă, banii obţinuţi urmând să ajungă la o fundaţie care ajută armata ucraineană şi Ucraina. 

“Plănuim să scoatem trofeul la licitaţie şi să donăm toţi banii unei fundaţii care ajută forţele armate şi Ucraina. Urmează să alegem una. Mulţi oameni deja fac donaţii din străinătate şi poate şi mai mulţi ar vrea să doneze. Iar acest lucru îi va motiva. Va fi în beneficiul Ucrainei”, a explicat liderul trupei, Oleh Psiuk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel