Membrii comunității evreilor din România îl fac PRAF pe Laufer

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Jurnalista Emilia Șercan a strâns la un loc declarațiile celor mai importanți lideri ai comunității evreilor din România, după atacul lui Ilan Laufer la adresa lui Klaus Iohannis. 

"Reacțiile unora dintre cei mai respectați membri ai comunității evreilor din România, după declarația de aseară a lui Ilan Laufer, nu au nevoie de niciun comentariu. Aceste reacții arată că domnul Laufer este un iresponsabil, care se folosește politicianist de o temă extrem de sensibilă.

* Radu Ioanid, directorul Muzeului Holocaustului din Washington: "În focul luptei politice se fac tot felul de declaraţii exagerate. Trebuie să facem un pas înapoi şi să vedem ce e în spatele lor".

* Liviu Rotman, istoric, specialist in Holocaust, profesor la SNSPA: "Aud stupefiat despre declaratiile lui Ilan Laufer, in care il acuza pe presedintele Iohanes de antisemitism. Mi se pare mai mult decat revoltator, folosirea unui subiect atat de sensibil si important pentru replici politice. Cred ca Laufer si cei ce stau in spatele lui sunt iresponsabili! Nu numai ca declaratiile lui Laufer nu sunt argumentate, dar ele pot provoca o consolidare a antisemitismului. As zice ca fostul ministru face jocul unor forte antisemite. Personal, condamn declaratiile lui Lauder".

* Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel: "Consider că este o declarație cu mult iz politic și atâta tot, nu trebuie să ne îngrijoreze. Atâta timp cât această declarație este o declarație cu caracter politic, dată într-o anumită stare de emoție puternică, nu cred că are un impact".

PS. Să-i transmită cineva domnului Laufer și "genialilor" strategi de la PSD că Ceaușescu și Securitatea lui au vândut și nemți, nu numai evrei," a scris Emilia Șercan pe contul său de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel