Mediul privat, reacție fără precedent față de MĂSURILE FISCALE anunțate

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV

Coaliţia pentru Dezvoltarea României cere Guvernului să stopeze adoptarea măsurilor fiscal-bugetare anunțate cu câteva zile înainte de sfârșitul anului care au un impact  devastator asupra întregii economii şi să organizeze o amplă dezbatere asupra măsurilor preconizate.

„CDR îşi exprimă îngrijorarea extremă asupra faptului că în ultimele zile piaţa a fost inundată de aceste zvonuri privind taxe care vor fi impuse companiilor pe ultima sută de metri, urmând a fi aprobate în ultima şedinţă de guvern a acestui an. Aceste zvonuri, care au inflamat mediul de afaceri, reprezintă punctul culminant al unei politici constante de a lua decizii doar prin ordonanţe de urgenţă şi fără consultarea celor care urmează să fie afectaţi. Mai mult, declaraţiile politice din ultimele zile nu au făcut decât să dea mai multă substanţă acestor zvonuri. Nu este normal ca oamenii de afaceri, în loc să-şi poată închide anul şi să se pregătească pentru perioada următoare, să fie forţaţi într-un joc al zvonurilor din care să nu înţeleagă cum va arăta viitorul, mai ales că majoritatea companiilor şi-au aprobat deja bugetele pentru 2019 cu luni de zile înainte”, se arată într-un comunicat al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

 Ordonanța pentru „taxa pe lăcomie”, posibil neconstituțională

Din punctul de vedere al CDR, Ordonanța pentru „taxa pe lăcomie”, posibil neconstituțională: art. 115, alin. 4 din Constituţie spune că Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.

Acest măsuri nu au niciun fel de studiu de impact şi multe dintre ele se vor transforma foarte rapid în creşteri de preţuri pentru consumatori. Unele dintre ele par a fi lipsite de logică, cum este propunerea de impozitare a băncilor în funcţie de nivelul ROBOR care este un indicator al pieţei şi nicidecum unul stabilit în mod anticoncurenţial de către instituţiile de credit. Altele par a fi lipsite de viziune, cum sunt modificările la Pilonul 2 care riscă să distrugă acest sistem esenţial de economisire la scurt timp după ce Guvernul a anunţat creşteri ale pensiilor publice care vor pune o presiune masivă pe bugetul public al României în anii următori”, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel