Medic român acuzat de crimă în Ungaria: A împușcat-o pe fosta iubită și pe soțul ei în fața gemenilor. Cazul, aproape la final

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Procesul unui medic român acuzat de omor cu premeditare și intenție de a ucide cu premeditare mai multe persoane a continuat pe 31 ianuarie la Curtea de Justiție din Nyíregyháza. Verdictul ar putea fi pronunțat în luna martie.

Dan S. medicul român care, în 2016, a intrat în casa unei familii din Nyíregyháza-Oros, Ungaria, și a împuşcat-o mortal pe fosta sa amantă, rănindu-l grav și pe soţul ei, în faţa gemenilor cuplului, de doar 7 ani, este judecat de Tribunalul General Nyíregyháza din Ungaria. Procesul său a început la 5 ani după comiterea cumplitei crime.

Luni, instanța a audiat un singur martor: prietenul medicului român, unde inculpatul a petrecut noaptea după crimă. A doua zi, poliția l-a arestat pe bărbat într-un loc public, după ce acesta părăsise proprietatea.

Martorul, care îi oferise un loc unde să înnopteze, nu știa în acel moment că prietenul ei a comis o infracțiune. El a confirmat în instanță că medicul, care a fost ulterior acuzat de crimă, și-a petrecut noaptea în apartamentul său. 

Medic român acuzat de crimă în Ungaria

 

Medicul român a executat-o pe femeia din Oros în fața gemenilor ei în urmă cu mai bine de 5 ani.

Se știe că bărbatul român, care lucra ca medic în Sátoraljaújhely înainte de a comite crima, și-a împușcat fosta iubită și pe soțul acesteia în fața copiilor lor gemeni, în locuința lor din Oros. Femeia a murit pe loc, în timp ce viața soțului ei a fost salvată de medici, însă acesta va trebui să trăiască tot restul vieții cu un handicap și probleme grave de sănătate.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul, cetățean român, a cunoscut-o pe victimă în 2012 și s-a implicat sentimental cu aceasta. În 2013, victima a inițiat, de asemenea, o acțiune de divorț, dar ulterior s-a răzgândit și a decis să rămână cu soțul ei. Acuzatul a refuzat să accepte acest lucru și a continuat să contacteze victima personal, prin telefon și prin e-mail, dorind să restabilească relația lor.

„Pe 30 august, am avut o noapte teribilă, cu un somn agitat, gânduri sinucigașe și aritmie cardiacă", și-a amintit S.D., care s-a gândit că înainte de a se sinucide să o întrebe pentru ultima oară pe femeie dacă există cale de împăcare. Pe 31 august a plecat să o caute, luând arma cu el ca, în cazul în care ea spunea nu, sau refuza să vorbească cu el, să se sinucidă pe loc.

A împușcat-o pe fosta iubită și pe soțul ei în fața gemenilor lor

 

„I-am făcut semn să se oprească. M-a văzut, a încetinit, dar și-a continuat drumul“, a spus el. Când a ajuns la poartă i-a cerut să stea undeva să discute, dar ea a început să meargă spre casă. S.D, a urmat-o și când a ajuns pe treptele terasei, a scos pistolul, punându-l la tâmplă.

„Ar trebui să mă sinucid aici?“ - a întrebat el. "Fă-o, fă-o", ar fi răspuns ea și a mers mai departe.

„S-a apropiat de fereastra holului și s-a uitat la mine. Apoi ușa de la sufragerie s-a deschis, iar eu m-am întors și, din reflex, am tras în direcția în care stătea ea. Am apăsat pe trăgaci, dar nu am făcut-o intenționat. Nu înțelegeam de ce am tras, eram încremenit acolo. Apoi ușa s-a deschis și am tras din nou automat. Nu am văzut ce se întâmpla în spatele ușii închise, doar i-am auzit căzând la pământ, am auzit copiii mergând repede și strigând, ceea ce m-a trezit din vis", a relatat Dan S., care, când a fost audiat, a spus că a fost acțiune reflexă.

La 31 august 2016, acesta a condus până la casa victimelor cu un pistol pe care îl cumpărase de la piața "KGST" din Nyíregyháza, apoi s-a apropiat de casă cu bicicleta, s-a ascuns și a așteptat. Când femeia a ajuns acasă, inculpatul a urmărit-o, apoi a scos pistolul la ușa din față și a tras în cuplu. Apoi și-a încărcat bicicleta în mașină și a fugit în România, unde a fost arestat a doua zi în baza unui mandat european de arestare. Femeia a murit pe loc în urma împușcăturilor, în timp ce soțul ei a supraviețuit, dar s-a recuperat cu un handicap permanent și probleme grave de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel