Mașină condusă de un român, oprită în vama Burgas. Vameșii bulgari au rămas uimiți, când au percheziționat automobilul

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mașină condusă de un român, oprită în vama Burgas. Vameșii bulgari au rămas uimiți, când au perchiziționat automobilul
Mașină condusă de un român, oprită în vama Burgas. Vameșii bulgari au rămas uimiți, când au perchiziționat automobilul

Vameșii de la Direcția Teritorială a Vămii Burgas au confiscat aproape 39 (39,840) de kg de stimulent sexual de contrabandă, în timpul percheziției unui autoturism.

Mașina, cu numere de înmatriculare românești, a ajuns la punctul de Control Vamal Lesovo, pe data de 17 ianuarie 2022,  pe sensul de intrare în Bulgaria. La volan se afla un cetățean român.

În zona de control vamal, șoferul a anunțat că nu are nimic de declarat. Însă, la controlul autoturismului, vameșii au găsit nedeclarate 166 de pachete a câte 240 de grame fiecare, în care se afla un mix de plante. Pachetele aveau lipite etichete de marcă, care indicau că ar conține un stimulent sexual, scrie bnr.bg. 

Pachetele cu mixul de plante erau ascunse în diferite locuri din automobil: sub scaune și în portbagaj. Produsele de contrabandă au fost confiscate. Oamenii legii au întocmit pe numele românului un dosar penal de încălcare a Legii Vamale.

 

Un alt român a fost prins cu droguri de polițiștii de frontieră germani.

 

Captură a polițiștilor de frontieră germani: Român, prins cu mai multe kilograme de cocaină, ascunse în mașină

 

Polițiștii bavarezi au confiscat, în ultimele zile, zeci de kilograme de cocaină, în valoare de câteva sute de mii de euro. Joi, 13 ianuarie, polițiștii de la secția de frontieră Pfronten au descoperit, într-o mașină, circa 8 kilograme de cocaină. De asemenea, și polițiștii de la Postul de Poliție de Frontieră Raubling au depistat, într-o mașină, duminică, 16 ianuarie, aproximativ 8 kilograme de cocaină. Doi șoferi au fost reținuți și, ulterior, arestați.

Polițiștii de la Postul de Poliție de Frontieră Raubling au depistat, duminică, 16 ianuarie, aproximativ 8 kilograme de cocaină. Drogurile erau ascunse în spatele tabloului de bord al unei mașini, care se deplasa pe autostrada 8, lângă Irschenberg. 

În cazul Pfronten, este vorba de un bărbat de 40 de ani cu cetăţenie spaniolă. Iar în al doilea caz de un cetăţean român, de 23 de ani. Polițiștii au ridicat drogurile, în valoare totală de aproximativ 840.000 de euro.

Bărbatul, de origine spaniolă, și-a condus mașina, înmatriculă în Belgia, prin Pfronten, spre sud, joi, 13 ianuarie, în jurul orei 8.40. Polițiștii l-au oprit și l-au verificat în apropierea graniței. Întrebat despre intenția călătoriei sale, bărbatul nu a putut oferi nicio informație plauzibilă. Ofițerii s-au uitat apoi mai atent la mașină. Pe bancheta din spate au descoperit cocaina, care era împărțită în mai multe pachete, scrie allgaeuhit.de.

Tânărul român, de 23 de ani, se îndrepta și spre sud pe A8, duminică, 16 ianuarie, în jurul orei 1 dimineața. În timpul inspecției automobilului românului, polițiștii de la secția Raubling au observat că șoferul era nervos și s-au uitat mai atent la mașină. În spatele tabloului de bord au găsit o ascunzătoare profesionistă, în care erau ascunse mai multe pachete de cocaină.

Echipa comună a anchetatorilor de la Oficiul de Poliție Criminală de Stat Bavarez și cei de la Biroul de Investigații Vamale din München a preluat cercetările ulterioare. În primul caz sub conducerea parchetului Kempten, iar în al doilea caz sub conducerea parchetului Traunstein.

Recent, o echipă de poliţişti de la frontiera dintre Germania şi Olanda a descoperit droguri în valoare de 21.000 de euro în lenjeria intimă a unui bărbat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel