Marea Britanie. Români acuzați că și-au ucis bebelușul de doar șase luni: „Diavolul a intrat în mine“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cuplu de români este acuzat că și-a ucis bebelușul.  Părinții micuțului de doar 6 luni, Mihai-Cătălin G. și Gabriela I., au apărut luni în fața instanței din Liverpool. Acum femeia își acuză concubinul că el ar fi ucis bebelușul, cât timp ea era la cumpărături.

Avocatul mamei l-a acuzat, ieri, pe iubitul acesteia că este responsabil de rănirea mortală a bebelușului, cât timp femeia a mers la un magazin din colț. Mihai-Cătălin G. și Gabriela I., de origine română, sunt judecați la Liverpool Crown Court în urma morții fiului lor de șase luni, Robert, la 21 februarie anul acesta.

Bărbatul neagă o acuzație de omor, în timp ce soția sa neagă o acuzație de provocare sau permiterea morții unui copil.

Cuplul se mutase din România natală în 2019 la Widnes, unde Ion avea familia.

Fiul lor, Robert, care avea doar șase luni când a murit, era bolnav de sindromul Down, alături de o serie de alte complicații medicale. Și-a petrecut cea mai mare parte a scurtei sale vieți în spital, dar s-a întors să locuiască cu părinții și sora sa mai mare la adresa lor din Mersey Road, Widnes, chiar înainte de Crăciun.

 

Cuplu de români, acuzați că și-au ucis bebelușul de doar șase luni

 


Acuzarea susține că românul și-a scuturat fiul atât de violent, în timp ce era singur cu el în casă, încât acesta a suferit leziuni catastrofale care, în cele din urmă, i-au fost fatale. Robert Ion, care avea șase luni, a murit după ce a suferit răni grave la cap, inclusiv o fractură de craniu.

Luni, Mihai-Cătălin a urcat în boxa martorilor pentru a-și începe apărarea împotriva acuzației de crimă. El a depus mărturie prin intermediul unui interpret român, deoarece a spus că nu vorbește limba engleză.

Vezi și: Marea Britanie. Doi români acuzați că și-au ucis bebelușul de doar șase luni: „Nu au luat măsurile pentru a-l proteja pe Robert“

John Benson QC, care o reprezintă pe partenera lui, Gabriela Ion, a declarat: "Nu voi sugera că l-ați ucis pe Tuniño. Realitatea tristă este că, în dimineața zilei de 18 februarie, v-ați pierdut cumpătul și l-ați scuturat pe micul Robert și probabil l-ați aruncat pe canapea“. „Sunteți responsabil pentru rănile care mai târziu i-au curmat viața. Fără îndoială că regretați amarnic acest lucru și vă doriți să puteți da timpul înapoi. Dar nu poți să recunoști asta“, a adăugat avocata.

 

„L-a omorât cât eram la cumpărături“

 

"Cum aș putea recunoaște ceva ce nu am făcut?", a răspuns bărbatul. El a declarat că singura dată când a folosit violența fizică împotriva lui Robert a fost atunci când "l-a plesnit ușor peste fund" și l-a lăsat să cadă jos pe niște perne. El a recunoscut că era "obosit" de la serviciu și că bebelușul nu se oprea din plâns.

El a spus că a folosit expresia că avea "diavolul în el" atunci când și-a pierdut cumpătul, dar a adăugat: "A fost singura dată când diavolul a intrat în mine". El a negat că a "minimalizat" violența pe care a folosit-o față de partenera sa și față de Robert. Audierile continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel