Marea Britanie. Protestatari arestați cu greu de polițiști: și-au lipit mâinile de asfalt

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Peste 60 de activiști de mediu au blocat circulația în centrul Londrei și și-au lipit mâinile de asfalt ca să nu poată fi îndepărtați de polițiști.

Protestatarii au început să blocheze intersecțiile încă de la 8 dimineața, în timp ce șoselele se aglomerau cu oameni care mergeau la locurile de muncă. Astfel, au rezultat scene tensionate între șoferii nervoși și protestatari, potrivit The Guardian.

„Nu am fi aici dacă guvernul ar face ceea ce ar trebui să facă ca să protejeze oamenii din țara asta. Nu putem renunța, pentru că trebuie să protejăm urgent oamenii”, a declarat unul dintre protestatari, potrivit Știrile Protv.

Totodată, protestul s-a lăsat cu 52 de arestări, însă polițiștilor nu le-a fost ușor să aplice sancțiunile pentru că nu i-au putut îndepărta cu ușurință pe protestatari de pe șosea. Activiștii și-au lipit mâinile de stradă, iar ofițerii au fost nevoiți să folosească solvenți ca să le dezlipească degetele de asfalt.

Activiștii au transmis că „nu vom sta deoparte în timp ce guvernul ne ucide copiii”. „Știu că oamenii sunt frustrați și enervați de deranjul pe care l-am cauzat. Ar trebui să știe că într-un fel sau altul țara asta va trebui să înceteze să emită dioxid de carbon. Putem face asta acum, organizat, după un plan, izolând locuințele și prevenind mii de decese provocate de lipsa combustibililor, sau putem aștepta până când milioane de oameni vor rămâne fără case și se vor lupta pentru apă sau vor muri de foame”, a declarat purtătorul de cuvânt al organizației Insulate Britain, Liam Norton.

Grupul Insulate Britain a anunțat că va continua să blocheze străzile din Londra și din împrejurimi până când guvernul „va începe să izoleze casele Marii Britanii”, conform Știrile Protv.

 

Haos în Londra. Proteste pe bandă rulantă

 

Recent, capitala Marii Britanii a fost lovită de o serie de proteste violente, majoritatea generate de restricțiile impuse de pandemia de Covid-19. Mai mulţi poliţişti au fost răniţi în altercaţii cu manifestanţi antivaccinişti, în momentul când guvernul britanic trebuia să decidă dacă va extinde vaccinarea anti-COVID 19 la copiii de 12-15 ani, informează France Presse.

Atunci, protestatarii anti-vaccin au încercat să pătrundă în clădirea unde se află sediul Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor de Sănătate (MHRA) situată în cartierul Canary Wharf (est). MHRA este însărcinată să acorde sau nu aprobarea diferitelor vaccinuri împotriva COVID-19.

Poliţia din Londra a declarat că a desfăşurat „un număr de agenţi” pentru a „proteja intrarea” în clădire.

„Un număr de manifestanţi au devenit violenţi faţă de poliţie. Patru dintre agenţii noştri au fost răniţi în ciocniri”, a scris pe Twitter poliţia, denunţând fapte” inacceptabile".

Anterior, zeci de manifestanţi au forţat intrarea sediului din Londra al ITN, unde se produc programele de ştiri ale canalelor de televiziune ITV, Channel 4 şi Channel 5, relatează Agerpres.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel