Marea Britanie. Persoanele de peste 60 de ani ar putea avea probleme cu certificatul verde în călătorii

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Cetățenii din Marea Britanie, cu vârsta de peste 60 de ani, ar putea întâmpina dificultăţi când vor dori să plece de sărbători în Europa, căci ar putea exista probleme cu certificatul verde de vaccinare.

Britanicii de peste 60 de ani ar putea întâmpina dificultăţi când vor dori să plece de sărbători în Europa, având în vedere că în aplicaţia Institutului de Sănătate Publică (NHS) nu figurează şi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19, relatează vineri, 12 noiembrie, EFE, potrivit Agerpres. Anunțul vine în contextul în care peste 10 milioane de persoane au fost vaccinate cu doza de supra-rapel (booster) în Marea Britanie. Cu toate acestea, distinct de prima şi a doua doză de vaccin împotriva Covid-19, cea de-a treia nu figurează încă în aplicaţia de mobil sau în certificatul verde eliberat de NHS, notează mediile locale.

În aceste condiții, guvernul britanic a avertizat că a treia doză de vaccin nu figurează încă în aplicaţie, deoarece nu este obligatorie pentru a intra în Marea Britanie. Cu toate acestea, guvernul a adăugat că există posibilitatea ca alte ţări europene să o solicite.

 

Miai multe state europene vor considera persoanele care nu au fost vaccinate cu a treia doză, drept nevaccinate



Acest lucru deja se întâmplă, căci Franţa a anunţat că începând cu data de 15 decembrie va fi obligatoriu pentru persoanele de peste 65 de ani să demonstreze că au fost vaccinate și cu a treia doză de ser împotriva Sars-Cov-2, pentru a putea intra în restaurante şi la evenimente culturale, au reamintit media britanice în contextul noului avertisment transmis de guvernul țării.

De asemenea, Franța nu este singura țară din Europa care a luat această decizie. Austria şi Suedia, destinaţii foarte populare printre cetăţenii din Marea Britanie pentru a putea practica schiul, au decis că îi vor considera pe cei care nu au primit doza de supra-rapel drept persoane nevaccinate, scrie Agerpres.

 

Noi restricții severe în Europa. De Crăciun, nevaccinații intră în lockdown

 

Amintim că, pe fondul creșterii semnificative a ratei de infectare, tot mai multe țări europene revin la restricții anti-pandemie. După Olanda, au luat măsuri dure și Austria, Danemarca, Belgia și Slovacia. De asemenea, guvernul britanic a somat cadrele medicale din sistemul public să se vaccineze până cel târziu pe 1 aprilie 2022. Iar în Franţa, a 3-a doză de ser anti-COVID devine obligatorie pentru persoanele peste 65 de ani - pentru prelungirea certificatului verde.

De asemenea, aproape 100.000 de angajaţii din domeniul sănătăţii din Anglia vor fi nevoiţi să se vaccineze, dacă vor să îşi păstreze locul de muncă. Anunţul a fost făcut ieri în Parlament de către ministrul britanic al Sănătăţii. Vor exista excepții pentru persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale și pentru cei care nu au contact faţă în faţă cu pacienții.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel