Marea Britanie. O mamă răpusă de Covid nu a mai apucat să-şi țină în brațe bebeluşul nou-născut

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Soţul unei femei din Birmingham (Anglia) care a murit de Covid-19, fără a apuca să-şi vadă bebeluşul nou-născut a făcut mărturisiri șocante.

Femeia în vârstă de 37 de ani s-a îmbolnăvit de Covid când era însărcinată în luna a opta. Aceasta era însărcinată cu cel de al cincilea copil al familiei. Potrivit soțului, aceasta ar fi avut oportunitatea de a se imuniza împotriva Covid-19, însă a preferat să aștepte până după naștere.

Timp de cinci săptămâni, femeia a fost internată la Terapie Intensivă, în stare gravă, iar medicii au decis s-o conecteze la ventilator pentru a putea naşte bebeluşul pe care n-a mai apucat să-l ţină în braţe.

„Nici măcar n-a ştiut dacă avea o fetiţă sau un băieţel. A fost cumplit. Nu a mai avut nici măcar şansa să vorbească cu mine, măcar cinci minute, să-mi spună despre fete, ştiţi, cum o să fie... Nu putea să respire fără aparate, nu putea să vorbească. De când am dus-o la spital în fiecare noapte m-am rugat. S-a luptat din răsputeri cu această boală mortală. Până la urmă n-a mai putut...”, a declarat sotul acesteia, Majid Ghafur, potrivit ȘtirileProtv.

 

Marea Britanie autorizează molnupiravir pentru tratamentul formelor ușoare-moderate de COVID-19

 

Săptămâna trecută, MSD și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat că Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor Medicale a acordat autorizația de punere pe piață în Regatul Unit (Marea Britanie) pentru molnupiravir, primul medicament antiviral oral pentru tratametul formelor ușoare-moderate de COVID-19.

LAGEVRIO este marca comercială a molnupiravir în Marea Britanie. MSD a anunțat depunerea la Agenţia Federală pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) a unei cereri de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului Molnupiravir (EUA), în prezent în curs de evaluare, iar recent, a anunțat că EMA a inițiat procedura de evaluare continuă a cererii de autorizare de punere pe piață. MSD lucrează în mod activ pentru a depune cereri similare și către alte agenții de reglementare din întreaga lume.

„Prima autorizație din lume a molnupiravir reprezintă o realizare majoră în direcția angajamentului MSD, de a descoperi și dezvolta medicamente și vaccinuri inovatoare pentru a adresa cele mai complexe provocări de sănătate publică. Ca parte a misiunii ferme a MSD de a salva și îmbunătăți vieți, vom continua să acționăm cu rigurozitate și fără întârziere pentru a aduce molnupiravir pacienților din întreaga lume cât mai repede cu putință”, a declarat Robert M. Davis, director executiv și președinte, MSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel