Marea Britanie. Cinci mașini de lux, furate în mai puțin de un minut - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Cinci mașini de lux, furate în mai puțin de un minut - VIDEO
Marea Britanie. Cinci mașini de lux, furate în mai puțin de un minut - VIDEO

Autorii acestui jaf nu au fost încă prinși, cu toate că „atacul” asupra locației din Essex, Marea Britanie, pe care se aflau cele cinci mașini de lux, a fost dat în urmă cu aproximativ o lună.

Incidentul s-a produs pe 11 noiembrie, înainte de ora 05.00 dimineața, când hoții au reușit să fure mașinile dintr-o hală industrială din orașul Essex în mai puțin de un minut, relatează Libertatea. Cel puțin șase bărbați au participat la jaf. Ei au tăiat lacătele de la poarta de acces spre depozitul Bulphan din Essex, apoi cinci dintre ei s-a urcat în câte o mașină, în timp ce al șaselea a ținut poarta deschisă pentru ca bolizii de lux să poată „dispărea în noapte”.

Cele cinci mașini furate sunt un Ariel Atom, un Mercedes A 45, un Maybach, un Porsche Cayenne și un Porsche 911 Carrera, care valorează în total 700.000 de lire sterline (aproximativ 803.000 de euro).

Chiar dacă incidentul s-a produs în noiembrie, autorii furtului nu au fost încă descoperiți de oamenii legii. Poliţia din Essex care îi caută pe vinovaţi a lansat un apel pentru a obţine videoclipuri de la camerele CCTV din zonă sau camerele de bord a maşinilor parcate în acea zonă. 

 

Vezi și 

 

Ingeniozitatea unui român delincvent: fura mașini din Germania și le vindea online în Spania

 

Mașini de lux închiriate în Germania, apoi înmatriculate și vândute în Spania. Din vânzarea lor a câștigat aproape 200.000 de euro.

Românul a planificat atent totul, dar pe alocuri a fost ajutat și de conaționali. Datorită faptului că acesta a decis ca vânzarea mașinilor furate să o facă exclusiv online, polițiștii care deja îl căutau au reușir să îl identifice mai repede.

Persoana implicată în aceste evenimente este un bărbat de 34 de ani, originar din România și rezident în Pamplona (Navarra). El este este presupusul autor al infracțiunilor de apartenență la organizație criminală, deturnare, înșelăciune și fals în documente.

Operațiunea „Marok” a fost posibilă datorită schimbului constant de informații între sediul provincial de trafic din Logroño și Garda Civilă din La Rioja. Toți au verificat valabilitatea și autenticitatea documentelor necesare pentru înmatricularea în Spania a vehiculelor de pe piața de import din UE, pentru a detecta intrarea în Spania a vehiculelor furate în alte țări.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel