Mai mulți români "păcăleau" păcănelele cu un soft pentru bonusuri. DIICOT a intrat pe fir

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Procurorii DIICOT Târgu Mureş au efectuat, miercuri, 11 percheziţii domiciliare într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice în cazul unor jocuri de noroc.

 

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu jumătatea anului 2020, 4 persoane de pe raza judeţului Mureş s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea datelor informatice şi fraudă informatică.

Membrii grupării, prin intermediul unor dispozitive informatice, au accesat fără drept sistemele informatice aparţinând sau administrate de mai multe societăţi comerciale, din judeţul Mureş, care activează în domeniul jocurilor de noroc de tip slot machine, în vederea generării unor bonusuri nereale, în mod fraudulos, pentru ca astfel să obţină diferite sume de bani", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Târgu Mureş.


Gruparea accesa sistemele informatice ale jocurilor de noroc


De asemenea, în timp, în cadrul grupului infracțional au intrat și mai multe persoane angajate la societăţile comerciale afectate de acțiunile grupării, care îndeplineau funcţia de operator al respectivelor jocuri de noroc, la diferite locaţii de pe raza judeţului Mureş.

Rolul acestora era de a asigura paza locului în care se aflau aparatele fraudate, cât şi de a transmite sumele de bani, către ceilalţi membri ai grupării, atunci când erau generate câştigurile în mod fraudulos, menţionează sursa citată.

Astfel, începând cu august 2020 şi până în decembrie 2021, prin intermediul unui dispozitiv special, suspecții au accesat, fără drept, sistemele informatice ale jocurilor de noroc şi au introdus date informatice pentru generarea de câştiguri, sub formă de bonusuri. În acest mod, ei au obținut mai multe sume de bani.

Potrivit DIICOT, prejudiciul estimat în acest caz, se ridică la aproximativ 170.000 lei, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe sisteme informatice (telefoane mobile, laptop-uri) precum şi dispozitive despre care există suspiciunea că au fost folosite la comiterea faptelor.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş vor fi conduse şapte persoane pentru a fi audiate, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel