MAE, atenţionare de călătorie pentru Republica Portugheză: Furtuna tropicală „Gaston“ face ravagii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministerul român de Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Republica Portugheză, unde astăzi vor fi precipitaţii abundente şi vijelii cauzate de trecerea prin Arhipelagul Azore a furtunii tropicale Gaston.

Autorităţile au transmis o serie de recomandări pentru populaţie, care pot fi accesate pe pagina de internet a Guvernului portughez. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Portugheză că Institutul pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a emis o prognoză meteorologică de fenomene extreme pentru Regiunea Autonomă Azore.

Fenomenele meteorologice sunt cauzate de trecerea prin arhipelag a furtunii tropicale "Gaston".

"Se vor înregistra ploi abundente şi vânt, cu rafale ce vor ajunge până la 100 km/h, începând de vineri, 23 septembrie 2022, ora 21:00, ora locală (22:00 in zona continentală) şi până sâmbătă, 24 septembrie 2022, ora 15:00, ora locală (16:00 în zona continentală), în special pentru insulele Grupului de Vest şi cel Central al arhipelagului. În acest context, autorităţile regionale din Arhipelagul Azore au transmis o serie de recomandări pentru populaţie, care pot fi accesate la adresa de web: https://www.prociv.azores.gov.pt/alertas/ver.php?id=2440", se arată într-un comunicat transmis vineri de MAE.

MAE, atenţionare de călătorie pentru Republica Portugheză



Sursa citată precizează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

MAE recomandă, totodată, recomandă consultarea paginilor de Internet: https://www.meteoalarm.org/en/region/PT, https://www.ipma.pt/pt/otempo/comunicados/index.jsp, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, precum şi pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

2. -imagine fara descriere- (port.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel