MAE a emis o avertizare de călătorie în Franța

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

MAE a emis o avertizare de călătorie în Franța din cauza furtunii Eunice. Aceasta lovește nordul Franței în weekend și poate provoca probleme atât pe uscat, cât și pe ocean.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că Meteo France a emis un cod portocaliu de vânt și valuri înalte pentru 5 departamente din nordul Franței. Este vorba despre Manche, Seine-Maritime, Somme, Pas-de-Calais și Nord.

Avertizarea a fost emisă ca urmare a furtunii Eunice și este valabilă sâmbătă și duminică. Vor fi rafale cu viteze maxime de la 100 - 120 km/h până la 130-140 km/h pe coastele cele mai expuse, care pot provoca perturbări ale circulației feroviare în Hauts-de-France.

Cetățenii români se pot informa în timp real în legătură cu situația meteorologică accesând pagina de internet www.meteofrance.com , iar în ceea ce privește transporturile, pot găsi informații actualizate pe site-ul: https://www.infotrafic.com/home , precizează MAE.

Furtuna Eunice a făcut ravagii în Marea Britanie și Olanda

 

Două persoane au murit vineri din cauza unor arbori doborâţi după ce furtuna Eunice, însoţită de vânturi violente, s-a abătut asupra Ţărilor de Jos, potrivit serviciilor de urgenţă olandeze, informează AFP.

Autorităţile din Ţările de Jos au declanşat cel mai ridicat nivel de alertă - ''cod roşu'' - după ce furtuna s-a abătut asupra zonelor de coastă însoţită de vânturi cu viteze de 141 de kilometri pe oră, potrivit postului public de radio NOS.

O persoană a fost prinsă sub un arbore doborât în capitala Amsterdam şi a decedat din cauza rănilor suferite, deşi a fost transportată rapid la spital, au indicat pompierii pe Twitter.

O a doua persoană şi-a pierdut viaţa după ce un arbore a căzut pe autovehiculul său, în Diemen, la periferia Amsterdam, au adăugat aceştia.

O porţiune din acoperişul unui stadion de fotbal din Haga a fost smulsă, a relatat presa locală.

Trenurile şi transporturile publice au fost anulate, numeroase şcoli au fost închise, iar automobiliştii au fost sfătuiţi să nu pornească la drum.

Compania aeriană KLM a anulat peste 200 de zboruri cu plecare de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.

Furtuna Eunice a provocat de asemenea dezastru în Marea Britanie şi Irlanda, unde o persoană o fost omorâtă de un arbore căzut.

Furtuna Eunice face ravagii și în Marea Britanie

 

Furtuna Eunice, însoţită de vânturi extreme, a lovit vineri Marea Britanie şi Irlanda. Porțiuni din acoperișul O2 Arena din Londra au fost distruse. Zboruri şi trenuri au fost anulate, şcolile au fost închise, iar penele de curent au lăsat sute de case în întuneric.

La mai puţin de 48 de ore după ce furtuna Dudley a făcut cinci victime în Europa, rafalele de vânt s-au abătut asupra coastelor Angliei, cu o viteză maximă de 148 km/h înregistrată pe Insula Wight, provocând anulări de zboruri, feriboturi şi trenuri.

Britanicii au fost sfătuiţi să rămână acasă de către Met Office, care a emis o alertă roşie – cel mai ridicat nivel – pentru sud-vestul Angliei, sudul Ţării Galilor şi sud-est, inclusiv pentru Londra.

Pe rețelele sociale au fost distribuite imagini cu acoperișuri ale unor case smulse de vânt sau cu pomi doborâți la pământ. În sud-vestul Londrei, un acoperiș a căzut peste o mașină. Pe plaja din Cornwall, vântul a smuls un acoperiș al unei case și l-a purtat pe deasupra digului.

Porţiuni din acoperişul O2 Arena din Londra au fost „smulse” de furtuna Eunice. O parte din învelişul de culoare albă al arenei putea fi văzut fluturând în bătaia rafalelor puternice potrivit înregistrărilor publicate pe reţelele de socializare.

Faimoasa construcţie, cunoscută iniţial drept Millennium Dome, găzduieşte evenimente de amploare precum concerte, dar şi restaurante, baruri, magazine şi un cinematograf.

Milioane de britanici, avertizați să rămână în case

 

Autoritățile britanice au avertizat, încă de ieri, asupra pericolului furtunii Eunice, plasând majoritatea teritoriului sub cod roșu de vânt puternic, de până la 160 de kilometri pe oră însă furia naturii s-a dovedit, vineri, mult peste estimări.

Până în prezent, Eunice a lăsat fără curent electric mai mult de 110.000 de locuințe, multe situate în sud-vestul teritoriului, și a obligat autoritățile să închidă școlile. Multe companii și-au suspendat, de asemenea, activitatea și au fost semnalate perturbări majore ale traficului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel