„Mă urc într-un mesteacăn de 8 metri înălţime pentru semnal“: Un student, apel disperat pentru o conexiune mai bună de Internet

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un student dintr-un sat izolat din Siberia trebuie să se urce în copaci de câţiva metri pentru a putea prinde semnal și  a putea participa la cursurile online.

Alexei Dudoladov, 21 de ani, student la Institutul de Transporturi din Omsk, la peste două mii de kilometri de Moscova, a pledat săptămâna trecută pe canalul TikTok  şi pe Instagram pentru asigurarea unei mai bune conexiuni la internet în regiunile îndepărtate ale Rusiei, relatează Adevărul care titrează The Star.  

El i s-a adresat guvernatorului regional: „Trebuie să merg în pădure la 300 de metri de sat şi să ma urc într-un mesteacăn de 8 metri înălţime…şi intru pe Zoom pentru a vorbi cu profesorii şi a le dovedi că nu nu chiulesc de la cursuri fără motiv”.   

Rugămintea sa a strâns 1,9 milioane de vizualizări), iar ministrul regional al Educaţiei a declarat că studentul va avea parte de un plan individualizat care să-i asigure condiţii mai bune de studiu într-un sat aflat la 170 de kilometri nord-vest de capitala regională, potrivit The Star. Dudoladov s-a declarat nemulţumit de reacţia autorităţilor şi a dezvăluit că a fost sfătuit de oficiali să prindă semnal de internet în apropiere de autostrăzi.    

„Am fost mutat într-un plan individualizat de studiu, dar autorităţilor nu le pasă de studenţii altor universităţi. De ce populaţia din oraşe are acces la internet din apartamente, în timp ce sătenii nu-l obţin decât de pe autostrăzi, acoperişuri şi copaci?”, a scris el luni pe Instagram. Aproximativ 80% dintre ruși folosesc internetul, dar acoperirea în anumite regiuni izolate poate fi inexistentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel