Ciorbea, la un pas de a fi REVOCAT din funcție! Anunț de ultimă oră

PNL va demara, în această săptămână, procedura de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. "Noi nu mai putem accepta ca această instituţie, practic, să fie desfiinţată de Victor Ciorbea, care nu este altceva decât sluga Guvernului şi sluga majorităţii guvernamentale", a precizat Ludovic Orban.

PNL va demara la nivelul Parlamentului, în această săptămână, procedura de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a declarat preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.

"Am luat decizia ca în cursul acestei săptămâni să demarăm procedura de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea din funcţia, practic, de Avocat al Poporului, pe un lung cumul de motive pe care n-aş vrea să le dezvolt acum. Vom prezenta public documentul prin care solicităm revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului", a declarat preşedintele PNL, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Întrebat despre procedura revocării din funcţie a Avocatului Poporului, având în vedere, printre altele, şi asigurarea unei majorităţi parlamentare în acest sens, Orban a spus: "Poate se va degaja o majoritate". 

"Nu putem accepta să mai ţinem în funcţia de Avocat al Poporului, capul unei instituţii extrem de importante care asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor individuale, care asigură apărarea cetăţenilor români de abuzuri comise de instituţii, care este singura instituţie care poate să declanşeze controlul constituţional prealabil în cazul ordonanţelor de urgenţă. Noi nu mai putem accepta ca această instituţie, practic, să fie desfiinţată de Victor Ciorbea, care nu este altceva decât sluga Guvernului şi sluga majorităţii guvernamentale, ca urmare a faptului că a refuzat în mod sistematic să îşi exercite atribuţiile constituţionale şi legale. Dacă se va găsi majoritate parlamentară, înseamnă că facem un bine României. În cazul în care majoritatea îl va proteja, îşi va asuma răspunderea politică pentru desfiinţarea acestei instituţii fundamentale pentru democraţia românească, instituţia Avocatului Poporului", a mai declarat preşedintele PNL.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy